21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kırıkkale'de il olma çoşkusu

Kırıkkale'nin İl oluşunun 16. yıldönümü nedeniyle Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen Kırıkkale 2. Kültür ve Sanat Günleri'nin bugünkü programında, Halay Yarışması ile Yöresel Giysiler ve El ürünleri sergisi vardı.

Şehrin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Yöresel Halay Yarışması'nda Ankara, Çankırı, Çorum, Tokat ve Kırıkkale illerine ait 10 halay ekibi kıyasıya yarıştı. Davul zurna eşliğinde gösteri yapan ekiplerden Çorum Halay ekibinin davulcusu bayan Makbule Terim izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Yarışmalara katılan Kırıkkale Yahşihan , Balışeyh, Karakeçili ve Keskin ilçelerinin halay ekipleri izleyenlere neşeli dakikalar yaşattı. Kırıkkale Halay ekibinin gösterilerinden sonra Çorum, Çankırı Şabanözü Belediyesi, Tokat Çamlıbel Ekibi, Çankırı Yapraklı Belediyesi ve Ankara Semah ekibi gösterileriyle izleyenlerden alkış aldı.

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yörede halay kültürünün gelişmesi için bu tür etkinliklerin birer antrenman yeri olduğunu belirterek, "Amacımız yöre kültürümüzü Anadolu folkloruyla kaynaştırmaktır. Yöremizdeki halay ekiplerinin yanı sıra komşu illerinde buraya kadar gelmesi bizleri son derece memnun etti. Gelecek yıllarda bu tür organizelerin daha büyüklerine ev sahipliği yapma cesaretini kendimizde gördük. Etkinliklere destek veren sivil toplum kuruluşlarına buradan teşekkür ederim" dedi. Yarışmalara eşi ile katılan Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer dereceye girenlere ödüllerini verdi. Kırıkkale Halay Yarışması'nda Keskin Halay ekibi 1., Karakeçili 2., Yahşihan 3., Balışeyh 4., Kırıkkale Halay ekibi de 5. oldu. Komşu illerin halay ekiplerine katılımlarından dolayı mansiyon ödülü verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 00:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?