21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

KİYDOS-DER'den bedava ekmek

Kırıkkale'de kısa bir süre önce kuruluşu tamamlanan İşsizleri Yönlendirme Danışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (KİYDOS-DER) bedava ekmek dağıttı.

Dernek Başkanı Haydar Günay, ekmeğe ihtiyacı olan işsizlerin bedava ekmek dağıtmasının anlamlı olduğunu belirterek, "'İşsizlik kader değildir' sloganı ile çıktığımız bu yolda mesafe aldık. Dernek olarak kullanacağımız büromuzun açılışını yaptık. Biz dernek olarak işsizlerle eleman arayanlar arasında bir köprü olacağız. Üye kayıtlarına da başladık. Yaptığımız araştırmaya göre yörede işsizlik eş ve çocuklarıyla gündeme geldiğinde 50 bin kişiyi ilgilendiriyor. Küçük ama önemli bir işi başardığımızı sanıyorum. Tamamı işsiz yönetim kurulu arkadaşlarımızla bu yola baş koyduk" dedi.

Açılış öncesi Abdurranman Altuner'in işsizlikle ilgili okuduğu şiir beğeni kazandı. Hizmet-İş Sendikası Kırıkkale Şube Başkanı Arap Osman Baran da, konuşmasında işsizlere destek olacaklarını söyledi. Cadde üzerinde trafiğin aksadığı açılıştaki ekmek dağıtımında izdiham yaşandı. İşsizler Derneği yöneticilerinin fırınlardan bedava aldığı beş kasa ekmeği almak isteyen vatandaşlar yol üzerinde trafiği aksattı. Çocukların da bedava ekmeğe ilgi gösterdiği açılışta, iki ekmek alanlar kendilerini şanslı saydı.

.
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2005 Cumartesi 17:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
handan yıldırım IP: 88.226.197.xxx Tarih : 10.01.2007 18:38:41
Başkanın çağrısına kulak vermemek elde değil işsiz bir insan olarak varlık içerisinde yokluk çekmenin ne demek oldugunu iyi bilenlerden birisiyim.. İşçi ve memur gibi sendikaya bağımlı çalışanlarımızın hakları aranırken bizlerin iş haklarını kimler arayacak...22 yaşında bir bayan olarak yaşamayı seven bir insanım ama ekonomik durumum iyi olmadaıgından dolayı bizler gibi işsiz insanların cennet türkiyemizde bizlere cehennem azabından başka birşey vermemiştir...Sayın başkan Haydar günay beye başlamış oldukları bu uzun yolda başarı ve sabır dilerim.