22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kürtajı yapan doktor kayıp

Ankara'da özel bir klinikte kürtaj yaptıran, ancak karnında kalan cenin parçaları nedeniyle rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Nuray Günaydın'ın cenazesi yakınları tarafından teslim alındı.

Nuray Günaydın'ın ağabeyi İlhan Dursun, kürtajı yapan doktoru "cani" olarak nitelerken, kürtajın gerçekleştiği Uhud Polikliniği sessizliğe gömüldü. Bu sabah tedavi altında bulunduğu Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde hayatını kaybeden ve cenazesi otopsi için Ankara Keçiören Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Günaydın'ın rahim yırtılması nedeniyle oluşan iltihap ve cenin parçalarının yol açtığı zehirlenme sonucu öldüğü anlaşıldı. Otopsi yapılırken Adli Tıp Kurumu'nun önünde bekleyen Nuray Günaydın'ın ağabeyi İlhan Dursun, yaptığı açıklamada, kürtajı yapan doktorun 2 cana kıydığını söyledi.

Kardeşinin bebeğinin 5 aylık olduğunu vurgulayan İlhan Dursun, bu kadar olan bir çocuğun alınamayacağını ifade etti. Dursun, kardeşinin 8 ay önce evlendiğini ve bunun 2. evliliği olduğunu belirterek, eşiyle sorun yaşayıp yaşamadığını bilmediğini ifade etti. Dursun, cenazenin yarın Kırıkkale'de öğle namazını müteakip Çarşı Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceğini söyledi.

Nuray Günaydın'ın amcasının oğlu Bayram Dursun da doktora tepki gösterdi. Bayram Dursun, kürtajın yapılmaması gerektiğini vurgularken, talihsiz kadının yakın akrabalarından İdris Yıldız da gerekli adli ve idari soruşturmanın ardından doktora gereken cezanın verilmesini istediklerini dile getirdi.

Baba Süleyman Dursun ise Almanya'daki damadı Mustafa Günaydın'ın kızının ölmesinde ihmali olduğunu söyleyerek, "Daha damadım aramadı. Kızıma 4 milyar verip Türkiye ye kürtaj olsun diye gönderen o. Acımız büyük. Gül gibi kızımı kaybettim. İhmali olanları dava edeceğim" dedi.

Daha sonra, Günaydın'ın cenazesi Altındağ Belediyesi'ne ait bir ambulansa Kırıkkale'ye gönderildi. Öte yandan, kürtajın yapıldığı Uhud Polikliniği sessizliğe gömüldü. Poliklinikte çalışan bir kişi, kürtajı gerçekleştiren doktor Hulusi Soylu'nun poliklinikte olmadığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 17:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?