21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kuş gribi konferansı verildi

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'nde personele ve vatandaşlara yönelik gerçekleştirilen kuş gribi konferansı büyük ilgi gördü.

Uzm. Dr. Bennir Beygo, kuş gribi hakkında herkesin bilgi sahibi olması halinde herhangi bir tehlikenin bulunmadığını söyledi. Beygo, "Kuş gribi vakalarının görüldüğü 25 ilde toplam 20 hastadan 4 kişi maalesef hayatını kaybetmiştir. Bu rakam insan hayatını küçümsemek açısından değil, sayı açısından değerlendirildiğinde öyle önemli bir oran değildir. Her gün trafik kazalarında yüzlerce kişi ölmektedir. Ancak kuş gribi vakasını da hafife almamalıyız. Hastalık hakkında bilgi sahibi olduğumuzda korunma oranımız çok yüksektir. Soğuk havada 1 ay yaşayabilen kuş gribi virüsünden, uyarılara kulak vererek korunabiliriz. Kesinlikle tavuk ve tavuk ürünlerinin markalı olmasına dikkat etmeliyiz. Tavuk ve ürünlerini 70 derecede, yumurtayı da en az 5 dakika pişirip sarı kısmının akarlığını giderdikten sonra yemeliyiz. Toplumda bu hastalıkla mücadelede çalışanların da dikkat edeceği konuların başında, kanatlı hayvanlarla temas edilen eldivenlerin ve giysilerin çocukların görmeyeceği yerlerde imha edilmesi veya gömülmesi gerekir. O malzemeler yıkandıktan sonra kullanılamaz" dedi.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Osman Acar da, kuş gribi vakasıyla ilgili bugüne kadar hastanelerine 2 şüpheli hastanın getirildiğini ancak, hastalarda virüse rastlanmadığını ifade etti. Acar, öğle yemeğinde personele tavuk yedirildiğini aktarırken, öğle yemeğinde tavuk yiyen personelin konferansı merakla izlemesi dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2006 Cuma 10:20:13
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 12:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?