21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kutsal yolculuk başladı

Kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarının ilk kafilesi, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle yola çıktı.

416 hacı adayının bu yıl Kırıkkale'den kutsal topraklara gideceğinin öğrenildiği törende, duygulu anlar yaşandı. Konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Bu alanda dünyayla bütün temasını kesmiş, manevi alanda yolculuğa çıkacak olan hacı adaylarımızla beraber olmaktan mutluyum. Onlar şu anda duyguların en yücesini yaşıyorlar. Kutsal topraklara giderek hac farizasını yerine getirecek olmanın heyecanındalar. Bizde onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmak istemedik. Güle güle gitsinler. Orada bizler içinde hayır duada bulunsunlar. Kırıkkale'de ilk etapta 416 hacı adayının gideceğini öğrendik. Umarız bunun dışında sıra bekleyen adaylarımıza da hacca gitmek nasip olur. Bugün burada uğurladığımız gibi onları karşılamak da nasip olur. Bu dilek ve temenniyle hacı adaylarımıza güle güle diyorum" dedi.

Kırıkkale'den ilk hacı kafilesinin uğurlanması sırasında, hacı adaylarının yakınlarının göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Sık sık otobüsten inen hacı adayları, yakınlarıyla 2. kez vedalaşarak helallik diledi. Kırıkkale İl Müftüsü Osman Şarklı'nın duasıyla uğurlanan hacı adaylarının, 2 Ocak 2006 da Türkiye'de olacakları öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 12:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Recep Kurtoğlu IP: 193.140.29.xxx Tarih : 21.12.2005 20:32:26
Allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin. yaptıkları ibedeti kabul etsin.