22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Memurlar açlık grevine başladı

Kırıkkale Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin ve bir grup KESK üyesi, uyarı için açlık grevine başladı.

Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan grev çadırında başlayan açlık grevine, çok sayıda memur destek verdi. Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yüksel Şahin, grev çadırı önünde toplanan sendika üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Kamu hizmetlerine, işlerine, haklarına ve geleceklerine sahip çıkmak için grev yaptıklarını belirten Şahin, hükümetle 15 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos'a kadar sürecek görüşme dönemi boyunca iş yerleri önünde ve alanlarda toplanmaya devam edeceklerini söyledi. Devletin, şirket gibi yönetildiğini öne süren Şahin, eğitim, sağlık, altyapı, ulaşım, haberleşme başta olmak üzere kamu hizmetlerinin, sermayeye altın tepside sunulduğunu savundu, "Azgın bir özelleştirme furyası, kamu hizmetlerini paralı hale getirme girişimleriyle devam etmektedir" diyen Şahin, başta insan hayatı olmak üzere hiçbir temel hakkın, piyasaların konusu olamayacağını dile getirdi.

Kamu hizmetlerine ayrılan payların artırılması ve hizmetler, eşit, ücretsiz ve nitelikli verilmesi gerektiğini dile getiren Şahin, "Kaynak mı? Kaynak vardır. Kaynak, üretimi ve istihdamı esas alan politikalardadır. Kaynak, vergide adalet sağlayan, sermayeyi vergilendiren anlayıştadır. Kaynak, borca ve tefeciye dayalı modeli terk etmekle mümkündür. O nedenle IMF zihniyeti terk edilmeli kaynaklar, emekçiler ve yoksul halk için kullanılmalıdır" dedi. Şahin, hükümeti ciddiyete ve hukuka saygılı davranmaya çağırdıklarını da belirterek, aynı çağrıyı, masada bulunan bütün kesimlere yaptıklarını söyledi.

"Görüşme masası bir ortaoyunu değil, hak alma masası olmalıdır" diyen Şahin, hakları alabilmenin yolunun sadece masadan değil, işyerlerinde ve alanlarda mücadeleyi kararlılıkla savunmaktan geçtiğini ifade etti. Şahin, konuşmasında şunları kaydetti:
"Eğer bugün hükümet, kamuda ücret adaletsizliğinden bahsediyorsa bu, bizim mücadelemizin bir kazanımıdır. Şimdi sıra kazanılmış haklarımızı korumada, yeni haklar elde etmede. Şimdi sıra toplu sözleşme ve grev hakkımızın uygulanmasında. Taleplerimiz açıktır" diye konuştu. Açlık grevine Çelik-İş Kırıkkale Şube yöneticileri de destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ağustos 2005 Pazartesi 23:09:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?