21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Otobüs terminali tartışması

Kırıkkale Belediyesi'nin, şehirlerarası otobüs terminalindeki özel idare hissesinin belediyeye devredilmesi yönündeki talebini ele alan İl Genel Meclisi Komisyonları'ndan "ret" kararı çıktı. Konu, Pazartesi günü toplanacak İl Genel Meclisi'nde gündeme gelecek. 

Yüzde 50 ortağı olduğu şehirlerarası otobüs terminalinin geriye kalan yüzde 50'lik bölümünün de kendilerine devredilmesi talebini İl Genel Meclisi gündemine taşıyan Kırıkkale Belediyesi'nin bu isteği, Bayındırlık ve İmar Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nca reddedilmişti. Son toplantıda terminal yapım çalışmalarıyla ilgi bilgi veren Özel İdare Müdürü Remzi Koç, büyük oranda tamamlanan otobüs terminaline belediyesi ve Kırıkkale İl Özel İdaresi'nin yüzde 50'şer oranda ortak olduklarını belirtti. 

Koç, terminal yapımı için özel idare bütçesinden bugüne kadar 1 milyon 815 bin YTL kaynak aktarımı yapıldığını ve terminalin 3 milyon 360 bin YTL gibi bir rakama mal olacağını kaydetti. İl Genel Meclis Başkanı Orhan Aytekin ise Pazartesi günü toplanacak olan İl Genel Meclisi'nde belediyenin bu talebiyle ilgili olarak "komisyonların verdiği ret kararı ışığında" karar verileceğini bildirdi.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 12:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?