21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Pakistan Büyükelçisi Kırıkkale'de

Kırıkkale'de yerel bir gazete tarafından 29 Ekim-29 Kasım tarihleri arasında Pakistan için "Her Evden Bir Battaniye" kampanyasında toplanan yardımlar için tören düzenlendi.

Kampanyada toplanan battaniyelerin ilk bölümünün Kızılay'a ait TIR'la gönderilmesi esnasında, şehir meydanında düzenlenen törene, Pakistan Büyükelçisi Syed İftikhar Hussain Shah katıldı.

Kırıkkale İl sınırında tertip komitesi tarafından alınan büyükelçi, tören alanında Kırıkkale Belediyesi mehteran takımının söylediği milli marşlarla karşılandı. Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Vali Vekili Cemal Polat ile il protokolünün katıldığı törende, Kırıkkale halkının kampanyaya gösterdiği ilgiye teşekkür eden Tertip Komitesi Başkanı Avukat Halis Biçer, "Bugün bizim için büyük bir gün. Tarihimizde zor durumda kaldığımızda Pakistan halkı hep yanımızda olmuştur.

Halkın büyük katılımıyla topladığımız battaniyelerin ilk bölümünü Kızılay aracılığı ile Pakistan'a göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. 29 Kasım'a kadar sürecek olan kampanyamıza bu güne kadar 4 bin battaniye gelmiştir" dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yaşanan deprem felaketinden sonra düzenlenen kampanyalarla bu halkın kardeş Pakistan halkının kurtuluş savaşı yıllarında kefenlik paralarını bize gönderdiklerini bugün unutmadıklarını söyledi. Kırıkkale Milletvekili Murat Yılmazer, bu günlerde iki kardeş ülke halkının birbirine sahip çıkmasının güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

Türkiye Kızılay Derneği Uluslararası Afet Müdahale ve Yardımlar Müdürü Ali Akgün de konuşmasında, Pakistan'da Türk Kızılay'ının yaptığı yardım hizmetlerini anlattı. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Nurallah Aydın da her iki ülkenin dostluğunu görmek için fazla uzağa bakılmamasını, iki ülkenin bayraklarında bunun görüldüğünü söyledi.
Pakistan Büyükelçisi Syed İftikhar Hussain Shah konuşmasında, Kırıkkale'de yardım kampanyası düzenleyen Tertip Komitesi'ne, kampanyaya katılarak yardımda bulunan Kırıkkale halkına teşekkür etti. Kampanya Tertip Komitesi tarafından kendisine Türk bayrağı hediye edilen Büyükelçi, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Törende okunan Kur'an-ı Kerim'den sonra yapılan dua ile kampanyada toplanan battaniyelerin bulunduğu Kızılay TIR'ı yola çıkarıldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 00:57:04
Güncelleme :7 Aralık 2005 Çarşamba 14:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?