21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Pakistan'a, 'Her Aileden Bir Battaniye'

Pakistan'da meydana gelen depremin yaraların sarmak için Türk toplumu imkanları ölçüsünde yardımlarını sürdürüyor. Pakistan için bir kampanya da Kırıkkale'de başlıyor.

Kırıkkale'de yerel bir gazete tarafından düzenlenen ve yirmi gün sürecek olan "Her Aileden Bir Battaniye" kampanyası için şehir meydanına çadır kuruldu. Avukat Halis Biçer, yaptığı açıklamada, "Gerekli yerlerle görüştük. Pakistan için acil olarak battaniye ihtiyacı olduğunu öğrendik. Biz de Kırıkkale olarak bizim zor günlerimizde sahip çıkan Pakistanlı kardeşlerimize bu soğuk günlerde sıcak mesaj götürsün diye battaniye göndermek istedik.

Yirmi gün sürecek olan kampanyayı pazartesi günü öğle saatlerinde düzenleyeceğimiz basın toplantısı ile açacağız" dedi. Kampanyaya destek çadırın kuruluşunda başladı. Kırıkkale'nin Yahşihan Belediye Başkanı Şefik Güneşer, çadırın teminini sağlarken, kurulmasına da bizzat yardım etti. Güneşer, "Bu kampanyaya bizde belediye olarak destek veriyoruz. Kırıkkale'den ne kadar fazla battaniye gönderirsek kendimizi o kadar mutlu hissedeceğiz" diye konuştu.

Kampanya çerçevesinde meydanda kurulan çadıra isteyen istediği yerden yeni bir battaniye alarak imza karışlığında görevliye teslim edecek. Kampanyaya Kırıkkale basını da destek veriyor.

.
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2005 Cumartesi 17:26:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?