22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Rektörlük seçiminde basın içeriye alınmadı

Kırıkkale Üniversitesi rektörlük seçiminin ilk basamağında basın mensupları ve ziyaretçiler üniversiteye alınmadı.

Sıkı güvenlik tedbirlerinin alındığı üniversite giriş kapısından çocuklarını görmek için ve seçimi izlemeye gelen basın mensupları içeriye alınmadı. Tek tek araçları kontrol eden güvenlik mensupları, rektörlük tarafından kendilerine emir geldiğini söyledi. Uzun süre üniversite giriş kapısında bekleyen basın mensupları, rektöre ulaşamayınca geri dönmek zorunda kaldı

Kırıkkale Üniversitesi'nde 2 kez görev yapan ve 17 Şubatta görevi sona erecek olan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tahsin Nuri Durlu'nun bir daha rektörlüğe seçilememesinin ardından Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Prof. Dr. İbrahim Şahin, Prof. Dr. Murat Çakmak, Prof. Dr. Halil Başar, Prof. Dr. Sevim Orkun ve Prof. Dr. Mahmut Özdemir adaylığını açıkladı.

Seçimlerde toplam 293 kişi oy kullanacak. En fazla oy alan üç adayın isimleri Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) bildirilecek. YÖK ise adayları Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunacak. Sezer, uygun gördüğü kişiyi Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğüne getirecek. Seçilen rektör 17 Şubat 2006 tarihinde yapılacak bir törenle üniversitenin rektörlüğünü, Durlu'dan teslim alacak.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 14:12:32
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 14:55:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?