21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Tavuklara yem verdi, hastanelik oldu

Kırıkkale'de tavuklara yem verirken hastalanan 12 yaşındaki bir kız hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Yuva Mahallesi Çullu Caddesi 135 Sokak No: 25'te meydana gelen olayda, 12 yaşındaki Pınar Dolunay, tavuklara yem verdiği sırada rahatsızlandı. Telaşa kapılan aile, Tarım ve Sağlık müdürlüklerine haber vermelerine rağmen yetkililerin ilgilenmediğini iddia etti. Pınar Dolunay, tahlilleri alınmak üzere Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı.

Babaanne Fatma Dolunay, "Torunum aniden hastalandı, bizi bir korku sardı. Herkes bir kuş gribidir tutturdu. Torunum tavuklarla yakın temas içindeydi, kümese giriyor ve yem veriyordu" dedi.

Küçük kardeş Murat Dolunay ise, kız kardeşinin aniden rahatsızlanmasını, "Bir anda ne olduğunu şaşırdık. Yetkililere haber verdik; ama ne gelen ne de giden oldu. Son günlerde mahallemizde tavukların ölmesi yüzünden biz de telaşa kapılmıştık. Bir yetkili gelip de nasıl hareket edeceğimizi söylemiyor" iddiasında bulundu.

Göz kapaklarının ve başının ağrıdığını söyleyen 12 yaşındaki Pınar ise, her zaman tavuklarla iç içe olmasına rağmen hiçbir şey yaşamadığını, 2 gün içinde ise kendisini çok rahatsız hissettiğini söyledi.

Öte yandan, Dolunay ailesi tavukları ayaklarından bağlayarak kümese koyduklarını ve yetkilileri beklediklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2006 Salı 18:05:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?