22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Yerel muhabirlere AB eğitimi

AB Gençlik Eğitim Programları kapsamında Kırıkkaleli girişimciler tarafından hazırlanan "Yeşilvadi The Lead Role" adlı proje kabul gördü. Proje kapsamında ilk etapta genç gazetecilerin eğitileceği öğrenildi.

Önümüzdeki aydan itibaren başlayacak olan eğitimler hakkında bilgi veren Proje Basın Koordinatörü Aydın Tufan, 'Eylem 3' kapsamındaki projenin gençlik çevre eğitim çalışması ağırlıklı olduğunu belirterek, "İyi planlama, kurumsal kapasitelerin artırılması, iyi ekip ve ihtiyaçları, cevap verme imkanları sağlandığı takdirde projemiz etkili ve sürdürülebilir çevre platformunun temellerini atacaktır. Kırıkkale gibi Kızılırmak kıyısında, değerlendirilecek alanları bulunan bir ilde bu çalışmanın yapılması da ayrı önem arz etmektedir. Proje kapsamında yer alan gazetecilerin eğitilmesi konusunda önümüzdeki ayın başından itibaren bir çalışma yapacağız. Kırıkkale Üniversitesi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Federasyonu ile yapacağımız işbirliği çerçevesinde mahalli gazetelerin genç muhabirlerine AB standartlarında eğitim verilecektir" dedi.

Tufan açıklamasında, "Türkiye AB'ye girecekse önce kendi kişiliği ile girmelidir. Bu sebeple AB'ye katacağımız zenginliğin temel ölçüsü, yerel dinamiklerin güçlü olmasına bağlıdır. Bu çerçevede meydanın, hükümetin, kamuoyunun AB ile ilgili bilgilendirme organlarının, AB müktesebatını yerelde anlatmada yeterli olmayacağı kanısıyla DPT Ulusal Ajans rüzgarını da arkamıza alarak hazırladığımız projenin AB'nin yerelde daha iyi anlaşılmasını sağlayacağını umuyoruz. Aynı zamanda kültürel diyalogun önünü açacak olan bu çevre projesinde İYGDER, Bahşılı Belediyesi, GSGM İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi ve TEMA ile ortak çalışmaları uzun bir süredir devam ettiriyoruz. Önümüzdeki günlerde bu paydaşlarımızın yanı sıra sponsor kuruluşlarda bu projeye dahil edeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 10:37:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?