22
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

YİH'e ISO kalite belgesi

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne (YİH) ISO 9000 kalite belgesi verildi.

Son 1 yıldır yapılan çalışmalar ve atılımlarla adından sıkça söz ettiren Yüksek İhtisas Hastanesi, ISO 9000 Kalite Belgesi almaya hak kazandı. Konuyla ilgili olarak hastanede düzenlenen törende, kalite bayrağı ve belgesi, Başhekim Osman Acar'a verildi. Katılımın yüksek olduğu törene, Vali Mustafa Bahrettin Demirer başta olmak üzere, il bürokratları, Belediye Başkanları, sağlık çalışanları, İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Osman Acar, hastanedeki çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Önemli olan bu belgeyi almak değil, içini doldurabilmek. Bunu yapabildiğimizi zaman içinde hep birlikte göreceğiz. Bu konuda gayretlerimiz var. Hastanemizi ISO 9000 Belgesi'nin yanı sıra dünya standartlarına getireceğiz. Uluslararası akreditasyon için de müracaat edeceğiz. Daha pek çok hedefimiz var. İnşallah bunları zaman içinde gerçekleştireceğiz" dedi.

Acar konuşmasını sine vizyon gösterisiyle sürdürürken, hastanede 1 yıl içinde yapılan çalışmalar ve değişiklikler hakkında bilgi verildi. Konuşmanın sonunda ise kalite belgesi ve bayrağı TSE Yetkilisi Eşref Çakıroğlu tarafından Acar'a teslim edildi. Hastanede poliklinik sayısının artırıldığı, otomasyon sistemine geçildiği, servislerin genişletildiği, yatak sayısının artırıldığı, çevre düzenlemesi, personelin durumu ve daha pek çok konuda çalışma yapıldığı belirtildi.

Törende konuşan TSE Müdürü Eşref Çakıroğlu ise, "Bu çalışmadan ve başarıdan dolayı hastane yönetimi ve çalışanlarını tebrik ediyorum. Belge hayırlı olsun" dedi. Sağlık İl Müdürü Yalçın Şengül de, "ISO 9000 Kalite Belgesi, üretimi ve hizmeti en iyi şekilde yerine getirildiğine uygun görülen bir sıfattır. Kaliteli olmak, sorumluluğu, bilinçli hareket etmeyi, sunulan hizmetin kesintisiz ve tam olmasıdır, hizmet sunulanların her konuda memnun olmasını gerektirir. Kalite, talebi ve rekabeti artırır. Dolayısıyla üretimi ve sunulan hizmeti de artırır. Bakanlığımız, sağlıkta sunulan hizmetlerin kolaylaştırılması, kısa zamanda kaliteli ve güvenilir hizmet sunumunu etkin hale getirmek için tüm hukuki, idari ve mali işleri kolaylaştırmıştır. Bu belgenin halkımıza ve hastanemiz çalışanlarına hep güzeli ve çalışmayı işaret etmesi dileğindeyim" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 17:41:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?