21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Ahi şenliklerinde yeniden yağlı güreş

Kırıkkale'nin Ahılı Kasabası'nda gerçekleştirilen Ahi şenlikleri yarın yapılacak.

Ahılı Belediye Başkanı Resul Akdağ'ın herkesi davet ettiği şenlikler saat 11.30 da başlayacak. Ahi Şenlikleri'ne DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın da katılması, Ahi kuşağını takması bekleniyor. Başkan Akdağ, 10 yıl sonra ilk kez Kırıkkale'de yağlı güreşlerin yapılacağını belirterek "Şenliklere herkesi davet ediyorum. Öğle başlayıp gece geç saatlere kadar sürecek olan programız da spor, müzik, kültür ve sanat öğeleri birebir işlenecek. Ahi geleneğinin yaşatılması için düzenlediğimiz bu önemli günümüzde ahiliğin mesleği olan çömlekçiliğin örneklerini de yerinde imalat yaptırarak gelecek nesillere göstereceğiz" dedi.

Merhum Başpehlivan Hüseyin Demirbilek anısına düzenlenen yağlı güreşlere Güreş hakemi ve organizatörü Mehmet Dokazoğlu İç Anadolu bölgesinden 30 güreşçiyle çıkacak. Kırıkkaleli güreşçilerinde katılacağı müsabakaların kıran kırana geçmesi bekleniyor.

Güreş Ağalığı'na seçilen İbrahim Ethem Albayrak'ın da şenlikler de kupası takdim edilecek. Şenliklerde ses ve saz sanatçılarının yanı sıra mehteran konseri, şiir dinletisi ve mahalli oyunlarda sergilenecek. Ahılı kasabası stadyumunda şenlikler için 10 adet padişah çadırı kuruldu. Davetlilere şenlikler boyunca gözleme, ayran, pilav ve kavurma ikram edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2005 Cuma 13:56:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cengiz ERKOÇ IP: 195.175.19.xxx Tarih : 4.10.2005 14:43:55
Sayın Başkanım Resul AKDAĞ ben keskin Gazibeyli Köyündenim böyle bir şöleni tertiplediğiniz için size ve ekibinize çok teşekkür ederim gerçekten çok güzel organize edilmiş bu şölenin Türkiye genelinde Kırıkkalede tertip edilmesi beni daha çok mutlu etti. Böyle birlik ve beraberlik içinde siyaset gözetmeden daha geniş olarak tertip edilmesi dileğiyle tekrar size ve ekibinize çok teşekkürler. Allaha emanet olun.