21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Anneler gününde toplu nikah

Kırıkkale Belediyesi'nin Anneler Günü'nde düzenlediği toplu nikah töreninde 31 çift resmen evlendi. Belediye Kültür Merkezi Antik Tiyatrosu'nda düzenlenen toplu nikah töreni renkli görüntülere sahne oldu. 

Yanan meşaleler arasında tören alanına giren çiftleri temsilen iki gelin ve damadın nikahını Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz kıydı. Nikah şahitliklerini ise Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, Balışeyh Belediye Başkanı Cehdi Pehlivanlı ve Müftü Osman Şarklı yaptı. 

Dört çocuklu Mustafa Özmen - Cevahir Kayalı çiftinin nikah törenine 12 yaşındaki kızları Kübra ile gelmesi dikkat çekti. Nikah töreni boyunca gelinlerin yanlarındaki çocukları dikkat çekerken törende konuşan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, yerel yönetimlerin bu tür hizmetleri vermesi gerektiğini vurguladı. Başkan Korkmaz, "Kırıkkale Belediyesi sosyal dayanışma hizmetini bu şekilde veriyor. Çeşitli sebeplerle resmi nikahları kıyılmayan 31 çiftimizi bugün burada resmen evlendirdik. Onlara belediye olarak sahip çıktık. Bunu Anneler Günü'nde yapmak da ayrı bir anlam ifade ediyor" dedi. Kırıkkale Belediyesi'nin toplu nikah töreninde TIR sürücüsü olarak gittiği Suriye'nin başkenti Şam'da tanıştığı Shlehen Dinda ile beş yıl önce evlenen Mustafa Özmen de yer aldı. Dört yaşındaki oğulları Yiğitcan Özmen ile nikah törenine gelen Suriyeli gelin, anne ve babasının bu mutlu gününde yanında olmadıklarını söylerken gözyaşlarına hakim olamadı. Suriyeli gelin Shelehen Dinda, "Türkiye'ye geldiğimde adımı değiştirdim ve Güldeniz ismini aldım. Bu sürede Türkçeyi de konuşmayı öğrendim. Nikah için Şam'daki ailemi aradım, ama gelmediler. Çok üzüldüm. Belediyenin böyle bir organizasyon yapması bizleri çok sevindirdi. Bu vesile ile resmen evlendik" dedi. 

Toplu nikah töreninde müzik eşliğinde sahnede oynayan çiftler doyasıya eğlendiler.
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 16:23:00
Güncelleme :15 Mayıs 2006 Pazartesi 16:58:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
miyase aydemir IP: 88.224.194.xxx Tarih : 15.05.2006 18:54:21
çiftlere bir ömür boyu mutluluklar dilerim darısı nikahsız gezenlerin basına