21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Bir doğa tutkunu

Kırıkkaleli işadamı, Kırıkkale'nin Bahşılı İlçesi'nde Kızılırmak kıyısında, 18 senede örnek bir bahçe meydana getirdi.

Yeşile ve hayvana olan sevgisiyle çiftliğini cennete çeviren İşadamı Tarık Yılmaz, "Eşim ve iki çocuğumla 18 sene önce bu araziyi aldığımda yıllar sonra meyvelerle dolu içerisinde hayvanat bahçesi bulunan bir yer haline getireceğim hiç aklıma bile gelmezdi.

8 sene önce eşimi kaybettikten sonra kendimi tamamıyla bahçeye adadım. Sabah erken kuş nameleriyle kalkıyorum. Irmak kenarında sebze bahçem var. Bahçemde, her türlü meyvelerim mevcut.

Benim bu bahçemde, tavus kuşu, tavşan, altın sülün, elmabaş sülün, bıldırcın, habeş tavuğu, keklik, hindu kuşu, deve kuşu, laçin tavuğu, pekin ördeği, her çeşit güvercin, köpek, koyunlar bulunuyor. Kırıkkale'deki işyerimden bahçeme sabah akşam gelip buradaki hayvanların yemlerini vermek anlatılmaz bir duygudur" dedi.

Akaryakıt İstasyonu sahibi Tarık Yılmaz, bahçede çalıştıracak kimse bulamadığından çoğu işleri kendisinin yapmak zorunda kaldığını belirterek, "Bu sene çalıştıracak insan bulamadığım için 10 ton meyve, ağaçların dibine dökülüp çürüdü.

Yalnız olduğum için ilgilenemedim. Kırıkkale'de işsizim diyen insanlara sitemim var. Ben çalıştıracak işçi bulamıyorum. Onlar ise işsizim diye geziyorlar" diye konuştu. Yılmaz, bahçesine, yolu düşenleri meyve yemeye davet etti.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 03:22:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?