22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Özürlülere 56 tekerlekli sandalye

İstanbul Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği tarafından gönderilen 56 tekerlekli sandalye, Kırıkkale Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nce düzenlenen törenle dağıtıldı.

Kırıkkale Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katılan Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, göz yaşlarını tutamadı. Demirer yaptığı konuşmada, "Gerçekten Kırıkkale'de alışkın olmadığımız olağanüstü bir olayı yaşıyoruz. Engelli kardeşlerimize sakat arabası vermek için buradayız. Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği tarafından Yılbaşı ve Kurban Bayramı öncesi yapılan jeste ne kadar teşekkür etsek azdır. Dört duvar arasında yaşamlarını sürdüren engellilerimiz, yeni yıla ve bayrama mutlu girecek, evlerinden çıkıp gezme imkanı bulacak" dedi.

Bedensel Engelliler Genel Başkanı Kemal Demirel ise, "Her hafta bir ilde dağıtımını sürdürdüğümüz tekerlekli sandalyelerden 56 tanesini Kırıkkale'ye getirdik. Ülke çapında 15 bin adet tekerlekli sandalye dağıtımında bulunduk. 8 milyon engelliden 250 bin kişinin tekerlekli sandalyeye ihtiyaç olduğunu düşündüğümüzde, dağıtımların yeterli olmadığını ve devlet desteğinin şart olduğunu görülmektedir. Yılbaşı ve Kurban Bayramı öncesi Kırıkkaleli engellileri sevindirmekten mutlu olduk" diye konuştu.

Kırıkkale Sosyal Hizmetler Müdür Vekili Ramazan Baykara da, "Doğuştan veya sonradan oluşan etkenler nedeniyle zihinsel ve bedensel özür gruplarından bir veya bir kaçına sahip olan vatandaşlarımızın her sağlıklı insana sunulan hizmetlerden yararlanmaya hakkı bulunmaktadır. Bunun içinde bu alanda verebilecek hizmetlerin çeşitlendirilmesi, yaygınlaştırılması için kamu kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum kuruluşlarının işbirliği yapması gerekmektedir. Ülkelerin gelişmişlik düzeyi özürlü vatandaşlarına sunduğu imkanlarla doğru orantılıdır" açıklamasında bulundu.

.
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2005 Cumartesi 17:50:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?