21
Mayıs
2024
Salı
YAŞAM

Tren yolculuğuna rağbet azaldı

Ulaşımda en güvenli taşıma araçlarından biri olan trenlerden 2005 yılında Kırıkkale'de yaklaşık 44 bin kişinin yararlandığı bildirildi.

Ulaşımda treni tercih edenlerde, bir önceki yıla göre bin kişilik bir azalma meydana geldiği belirtildi. Bu azalmanın 2005 yılında meydana gelen tren kazalarından kaynaklanmış olabileceği ifade edildi.

Karayollarında 49 ilin, demiryollarında ise yaklaşık 70 ilin geçiş noktasında bulunun Kırıkkale, ulaşımda son yıllarda sadece karayollarında gelişme gösterirken demiryollarında ise henüz bir gelişme kaydedemedi.

Kırıkkale-Kayseri, Kırıkkale-Samsun karayollarında duble yol çalışmalarının bir kısmı bitirilirken, demiryollarında ise sadece hızlandırılmış tren projesinin çalışmalarının başladığı öğrenildi. Kırıkkale'de 2004'de demiryollarını kullanarak seyahat eden insanların sayısının 45 bin olduğu ifade edilirken, bu sayıda geçtiğimiz yıl düşüş olduğu ve 44 bin kişiye indiği belirtildi.

Demiryollarında batı illerine kontenjanı bulunmayan Kırıkkale'de Kayseri'ye 5, Erzurum'a 5, Çukurova Bölgesi'ne 12, Güney Doğu Anadolu Bölgesine 6, Doğu Anadolu Bölgesi'ne 10 bin kişilik kontenjan bulunduğu öğrenildi. 2005 yılında yolculuk yapan bir çok vatandaşın numarasız biletlerle yolculuk yaptığı belirtilirken, Kırıkkale'den en çok İstanbul ve Adana illerine seyahat yapıldığı ifade edildi.

Alınan bilgiye göre, önümüzdeki yıllarda yapımı düşünülen Ankara-Sivas arası hızlandırılmış tren projesinde, seferin Kırıkkale'de durmama ve garın Yahşihan'a taşınma ihtimali olduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2006 Cumartesi 18:02:55
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 18:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SERHAT ALTINTAŞ IP: 81.214.234.xxx Tarih : 22.01.2006 13:14:07
Tren seferlerindeki azalışın en büyük etkeninin trenlerin çok yavaş bir ulaşım aracı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Gelişmiş ülkelerde tren kullanımı 1. sırada iken bizim ülkemizde son sırada olması düşündürücü. Yıllardır trenlere yatırım yapılmaması ve Cumhuriyet yıllarından kalma rayların kullanılması bizler için büyük bir utanç kaynağı oluşturuyor. Ayrıca demir yollarının batı hatlara yatırım yapması ve doğu hatlarına eski trenlerin verilmeside bunun sebeleri arasındadır.