5
Mayıs
2024
Pazar
YAHŞİHAN - KIRIKKALE

Araziler sular altında

Ankara'nın Bala ilçesinden Kızılırmak'a dökülen Ali Çayının taşması sonucunda Kırıkkale'nin Yahşihan İlçesine bağlı Kılıçlar Kasabasındaki ekili alanlar sular altında kaldı.

Sel suları Kılıçlar Kasabasını Bala İlçesine bağlayan kara yolunun tamamen ulaşıma kapanmasına neden oldu. Kılıçlar Kasabasındaki bazı ev sular altında kalırken birçok ekili alanda sular altında kaldı. Yetkililerden kasabalarının afet bölgesi kapsamına alınmasını isteyen vatandaşlar, ekili alanlardaki ürünlerin ziyan olduğunu söylediler.

İl afet ve diğer kurumlardan yardım almadıklarını da ifade eden vatandaşlar, zarar gören tarım arazilerinini 1 yıl boyunca ekim işlemi yapılamayacağını, soğan tarlalarının kullanılamaz halde olduğunu, zararlarının karşılanmasını istediler.
Konu hakkında tepkilerini dile getiren bazı vatandaşlar ise, "Bala ilçesinden Kızılırmak'a dökülen Kuşçu Ali Çayı taştı, sel suları Kılıçlar Kasabasının tüm arazisini bastı. 7 kilometrelik soğan alanı göle dönüştü. Kırıkkaleli bürokrat, siyasetçi diğer yetkililerden yardım bekliyoruz. Çok perişanız. Kasabamızın afet kapsamına alınmasını istiyoruz" dediler.

iha
Yayın Tarihi : 23 Mart 2012 Cuma 17:52:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cem yiğit IP: 95.5.27.xxx Tarih : 29.06.2012 01:53:05

Dikkatimi çekti de; Neden haber 71 gibi sitelerde hep belediye başkanından, yapmadığı hizmetlerden reklamlardan pofpoflamalardan bahsediliyor da da da bu sitede bahsedilmiyor pofpoflanmıyor? kenthaber sitesinin kurucusuna para mı yetiştiremediniz? yoksa onlar gerçek haberci olduğu için kabul etmedi mi? o reklamları siz ne karşılığında yaptırıyorsunuz? Bu şekilde seçim alabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Reklamı çok seviyorsanız,oturun tv den Araba tanıtım reklamı izleyin,Er yapıdan daire tanıtım reklamı izleyin,güvenlik şirketleri reklamları izleyin,imar mühendislerini dinleyin, giyim kuşam mağazalarının reklamlarını izleyin...Sevgili yahşihanlılar siz uyumaya devam edin...Bazı aileler tanıyorum 7 kişiden 6 kişiden oluşan hepsi geceli gündüzlü çalıştı seçimde şimdi ne aldılar biliyormusunuz? terbiyem müsade etmiyor... İYİ UYKULAR YAHŞİHAN !