5
Mayıs
2024
Pazar
YAHŞİHAN - KIRIKKALE

Toplu mezar şoku!

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi Alaeddin Mahallesi'nde onlarca toplu insan kemikleri bulundu. Mahalle sakinleri tarafından toplu mezar olduğu ifade edilen yerdeki kemiklerin kimlere ait olduğu bilinmiyor.

Yahşihan Kaymakamlığı tarafından ilçede bulunan mağdur bir aileye ev yaptırılması için başlatılan çalışmalarda bölüm bölüm toprağa gömülmüş halde insan kemiklerine rastlandı.

Yaklaşık 30 santimetre derinlikteki insan kemiklerinin Müslüman adetlerine göre gömülmediği ilk incelemelerde belirlendi. Çalışma sırasında etrafa dağılan kemik parçalarının daha önceden de başka yerlerde rastlandığı mahalle sakinleri tarafından iddia edildi. Alaeddin Mahallesi'nde rastlanan kemikleri gören civar sakinleri, olayı emniyet ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen ilçe emniyet amirliği ekipleri ve Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve cinayet masası ekipleri, mezar olduğu ifade edilen alanda inceleme başlattı. Alanı emniyet şeridine alan ekipler, mahalle muhtarı ve çevre sakinlerinden konu hakkında bilgi alarak tutanak tuttular. Konu hakkında mahalle sakini Tarihçi Galip Aktuğ, çalışma yapılan yerin gavur mezarı olarak anıldığını söyledi.

Mahallede yaşayan yaşlı insanların mezar alanlarını daha önceden bildiklerini belirten Aktuğ, doğalgaz, su kazılarında kemiklerin ortaya çıktığını iddia etti. Aktuğ, "Büyüklerimizin anlattıklarına göre, şuan ki bulunduğumuz mahallenin büyük bir bölümü mezarlık olduğu iddia edilmektedir. Zaman zaman yapılan kazılarda kemiklere rastlanmaktadır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2011 Perşembe 19:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ege efe Ağca IP: 78.160.154.xxx Tarih : 30.12.2011 14:43:44

Sayın Galip hocam verdiğiniz bilgiler için Teşekkür ederiz.