20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAHŞİHAN - KIRIKKALE

'Dolu' afetinin ardından

CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki, Kırıkkale ve çevresinde son bir haftadır etkili olan dolunun yol açtığı zararı fotoğraf makinesiyle resimleyerek, hasar tespiti yaptı. Milletvekili Tiryaki, resimleri Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü’ye göstereceğini belirterek, zararın hükümet tarafından karşılanmasını istedi.

Kırıkkale’nin Delice,Yahşihan ve Keskin ilçelerinde bulunan 19 köyde dolunun ekili arazilere verdiği zararın ardından siyasiler de köylerde incelemelerde bulunuyor.
CHP Kırıkkale Milletvekili Halil Tiryaki fotoğraf makinasıyla köylerde hasar tespiti yaptı. Tiryaki, yaptığı açıklamada, "Köylerimizdeki dolu afetinin boyutları çok büyük. 3 ilçemizde köylerde bu sene mahsul diye birşey kalmamış. Köylü iktidara mensup siyasilerin de ilgisizliğinden bize sığınıyor. Bende hasar gören köyleri gezerek tarlalarda resimler çektim. Bunu meclise götürüp Tarım Bakanına göstereceğim. Afetin verdiği zararı hükümetin karşılaması gerekir" dedi.
Dolu sebebiyle büyük zarar gören köylüler de, "Bizim yiyecek ekmeğimiz bile kalmadı. Biz bittik, perişan olduk. Dolu vurgunu ocağımıza indi. Tarlalarımız saman yığını haline geldi. Ceviz büyüklüğündeki dolu bize bu yıl hasadı erken kaldırttı. Perişan durumdayız. Hükümetin ilgisini bekliyoruz" dediler. AKP Kırıkkale Milletvekili Vahit Erdem ise dolu afetiyle ilgili gerekli girişimlerin sürdüğünü, hasar tespit çalışmalarından sonra hazırlanacak raporla konuyu çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

iha-kırıkkale
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2004 Cumartesi 13:42:31
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 14:35:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin demirkan IP: 85.99.69.xxx Tarih : 6.08.2006 15:39:26
muğla Dalaman dan herkese selam yahşihan a doru düzgün yağmur yağmazken dolunun tarlalara zarar vermesi çok ilginç. Yaratan'ın işine akıl sır ermiyo vallahi