16
Mayıs
2024
Perşembe
YAHŞİHAN - KIRIKKALE

İşçiler sendikalarını protesto etti

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde Mühimmat Ayıklama ve Ayırt Etme Tesisleri'nde (MAAT) çalışan 96 işçi, akşam iş çıkışında Kırıkkale-Kayseri Karayolu'nda toplanarak, karayolu kavşağında basın açıklaması yaptı.


Harp-İş Sendikası'nın kendilerine sahip çıkmadığını ve işverenle bir sorunlarının olmadığını belirten 96 işçi, yol boyunca sendikalarını protesto ederek Harp-İş Sendikası yöneticilerinin istifa etmesini istedi.

Alkış ve sloganlarla yürüyen işçiler, "Bizim işveren ile ilgili olarak en küçük bir olayımız yok. Sendikamızın bize sahip çıkmamasına karşıyız ve bunun içinde sesimizi duyurmak için burada toplandık. Hakkımızı arayacağız" dedi.


Sendikada ayrımcılık yapıldığını öne süren işçiler, "Bizler ise hakkımızı aramak için Kırıkkale-Kayseri Karayolu'nda yürüyüş yaparak, eylemimizi gerçekleştiriyoruz. Ankara'da bulunan sendikamız sesimizi duysun. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Gerekirse sendikamızdan istifa edeceğiz. Sendikamızın buradaki sorunlarımızla yeteri kadar ilgilenmediği için tepki gösteriyoruz. Sendikamız hiçbir sorunumuza ilgi göstermediği için bu eylemi yaptık ve sonuna kadar da haklarımızı arayacağız. Sahibimiz olmadığı
için sahip arıyoruz. Sendikamızın işverenle diyalog kopukluğu olduğu için biz burada sıkıntı çekiyoruz" şeklinde konuştu.
Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerinin sıkı güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylem olaysız sona ererken, işçiler sendikanın kendilerine sahip çıkmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2007 Cuma 01:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?