2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

200 ton tuz kullanılacak

Kırşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Metin Çakır, karla mücadelede belediye mücavir alanlarında vatandaşın sıkıntı çekmemesi için her türlü tedbiri aldıklarını söyledi.

Fen İşleri Müdürü Metin Çakır, kar yağışının şehir merkezinde ciddi bir sıkıntı oluşturmadığını belirterek altyapı açısından Kırşehir'in çok önemli eksikliklerin bulunduğunu ancak bu eksikliklerin özellikle asfalt ve kilitli parke çalışmalarından önce şehir merkezindeki yerlerde imkanlar ölçüsünde büyük oranda giderildiğini belirtti. Kar yağdıktan sonra kent merkezinde kapanan yolların açılması için tüm ekiplerini seferber ettiklerini kaydeden Çakır, "Belediye Başkanımız Sayın Halim Çakır'ın talimatı ile 'Karla Mücadele Timi' kurduk.10 kişilik ekip 24 saat görev yapacak ve gelen ihbarları anında değerlendirecek" diye konuştu.

Kar nedeniyle mağdur olan ve bir yerde mahsur kalan vatandaşların 214 10 10 ve 213 32 76 No'lu telefonlardan kendilerine 24 saat ulaşabileceğini kaydeden Çakır, "Karla mücadele için belediye olarak 200 ton civarında tuz aldık. Kapanan yolların tuzlanarak açılması için kullanılacak tuzlama aracı sayımız bugün itibarıyla 3 olmuştur. Tuzlama kamyonlarının yanı sıra 5 kepçe ve 2 greyder de sürekli hazır bulunduruluyor" dedi.

Fen İşleri Müdürü Metin Çakır, kar yağışı sonrasında öncelikli olarak hastalara ve yolda kalanlara müdahale edeceklerini de sözlerine ekledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 15:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?