4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Bedensel engellilere hizmet

Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği (BEY-DAY-DER) Başkanı Deniz Gök, Kırşehir'de son yıllarda bedensel engelli vatandaşların sayısının arttığı bildirildi.

BEY-DAY-DER Başkanı Deniz Gök, 2001 yılında 490 olan bedensel engelli sayısının 2005 yılında 960 olduğunu belirterek, engelli vatandaşlara bugüne kadar 80 adet tekerlekli sandalye ile çeşitli yardımlarda bulunduğunu söyledi. Gök, hükümetin engelli vatandaşlara yönelik olumlu politikalar ortaya koyduğunu vurgulayarak, "Hükümetimizin engelli vatandaşlarımıza verdiği değeri çok iyi biliyoruz. Daha önce 3 ayda bir 180 milyon lira maaş alan engelli vatandaşlarımız bugün yine 3 ayda bir 450 milyon lira maaş alıyor. Hükümetimize çok teşekkür ediyor, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Dernek faaliyetleriyle ilgili bilgiler de veren BEY-DAY-DER Başkanı Gök, "Dernek olarak 2001 yılından bugüne kadar 80 adet tekerlekli sandalye dağıttık ve yine önümüzdeki günlerde Hollanda'da yaşayan hemşehrilerimizin desteğiyle 200 adet daha tekerlik sandalye dağıtacağız. Şirin Kırşehir Bedensel Engelliler Derneği olarak kendi ilimizin dışında bugüne kadar Ankara Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Danışma Merkezi'ne 5 adet, Sivas Bedensel Engelliler Derneği'ne 4 adet ve Elmadağ Bedensel Engelliler Derneği'ne 3 adet tekerlekli sandalye hediye ettik. Bu konuda kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Yaptığımız her hizmetin altında yurt dışında yaşayan hemşehrilerimizin imzası var ve kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2006 Perşembe 12:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?