1
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Toplum ve insan olarak iyi bir tamirata ihtiyacımız var

Olayı televizyonlardan öğrenince kan beynime sıçradı. Üniversiteli bir genç, banliyö treninde gasp edilerek elinden cep telefonu alınıyor. Gözü dönmüş gaspçılarla mücadeleye tutuşan genç, hareket halindeki trenden dışarı fırlatılıyor.
 
Bütün bu olanlar banliyö treninde şehriçi yolculuk yapan kalabalık tarafından bir film seyreder gibi seyrediliyor. Polis olayla ilgili soruşturma yaparken orada bulunan insanlardan(!) bir tanesi çıkıp da şahitlik bile yapmıyor!
 
İşin en garip ve vahim yönlerini şöyle sıralamak mümkün:
- Bilindiği gibi banliyö trenleri çoğu zaman oldukça kalabalık olur. Olayın vahametini bu kalabalık insan(!) topluluğu hiç mi anlamadı, görmedi?!
- Gördülerde, bir veya birkaç kapkaççıya müdahalede bulunacak hiç mi bir ya da birkaç BABAYİĞİT çıkmadı?!
- Üstelik genç insan trenden aşağıya atılıyor da yine hiç kimseden Allah için bir ses yok!!!
- Ve daha da vahimi, trendeki bu insan güruhundan/sürüsünden, olayı anlatacak ve suçluların eşkali hakkında güvenlik güçlerine bilgi verecek tek bir şahit bile çıkmıyor.
 
Ne diyelim?! Yazıklar olsun bu insan güruhuna!!
Yazıklar olsun, yazıklar olsun; bin kere, onbin kere yazıklar olsun!!
 
* * *
Kapkaç çetesi kurbanı gencin ailesi, kurban verdikleri evladının organlarını başka insanlara hayat vermesi için bağışlıyor.
 
İşte insanlık bu...
 
Tabii, insanlıktan anlayanlar, insan olanlar için... Ama trendeki vahim olayı görüp de, "bana değmeyen yılan bin yaşasın" düşüncesiyle olaya bir tanıklık bile etmeyenler, etmekten korkan/çekinen insanlıktan ne anlar??
 
Şu olay gösteriyor ki, toplum olarak eğitime ve hukuka/adalete ne kadar ihtiyacımız olduğu ve hele 'insanım' diyebilmek ve bir insan topluluğu halinde içiçe yaşayabilmek için ne kadar çok şeyimizi kaybettiğimiz şimdi daha iyi anlaşılıyor.
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 21:34:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?