6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

- 6 derecede arabada doğdu

EKSİ 6 DERECEDE ARABADA DOĞDU

Aksaray'da böbrek rahatsızlığı nedeniyle Konya'ya doğru yola çıkan 9 aylık hamile kadın, eksi 6 derecede otomobilin içerisinde doğum yaptı.

Olay yerine çağrılan ambulansa alınan anne ve bebeğe ilk müdahale yapıldı. Bebeğin soğuktan etkilendiği ancak sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Aksaray'ın Eskil ilçesinde oturan Mehmet Gün (32), 9 aylık hamile eşi Yeter'in (30) sancısı başlayınca ilçedeki Devlet Hastanesi'ne götürdü. Hastanede doktorların 'doğum sancısı değil' diyerek göndermesinden bir saat sonra tekrar sancıları artan ikinci çocuğuna hamile kadın, böbreklerinde rahatsızlık olabileceğini kocasına söyledi. Bunun üzerine Mehmet Gün, eşi ve akrabalarıyla bu kez Konya'ya doğru yola çıktı. Mehmet Gün, yolda sancıları artan eşinin doğumu başlayınca Konya'ya 6 kilometre kala yol kenarında durmak zorunda kaldı. Hamile kadının akrabaları doğumu otomobilin içerisinde gerçekleştirdi.

Doğum başladığında çağrılan ambulans, doğum bitince geldi. İlk önce bebek, ardından da anne ambulansa alınarak ilk müdahaleleri yapıldı. Eksi 6 derece soğukta dünyaya gelen bebeğin soğuk nedeniyle biraz etkilendiği öğrenildi. Konya Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan anne ile bebeği burada da sağlık kontrolünden geçirildi. 52 cm boyunda, 3 kilo 170 gram ağırlığında dünyaya gelen bebeğin iyi olduğunu belirten doktorlar, "Doğum otomobilde gerçekleştiği için bebek ilk başka biraz soğukta kalmış ama zamanında müdahale etkili olmuş. Şuanda sağlık durumları çok iyi, ikisini de kısa sürede taburcu edeceğiz" dedi.

İkinci kez baba olmanın mutluluğunun yanı sıra otomobildeki doğumun şaşkınlığını yaşayan baba Mehmet Gün ise, ne diyeceğini bilemediğini belirterek, Aksaray'da kendilerine ambulans verilmediği için kızdığını söyledi.

Konya'da saat 20.00 sıralarında hava sıcaklığının eksi 6 derece olduğu öğrenildi.

EKSİ 6 DERECEDE ARABADA DOĞDU
EKSİ 6 DERECEDE ARABADA DOĞDU
EKSİ 6 DERECEDE ARABADA DOĞDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 11:17:00
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 12:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?