30
Nisan
2024
Salı
KONYA

'Kahraman' anneanne

Konya'da iki katlı binada çıkan yangında kendi canını hiçe sayan kadın, alevlerin arasından biri bebek, 6 torununu kurtardı. Kurtarılan bebeğin, anne ve babasının evliliğinden 15 yıl sonra tedaviyle dünyaya geldiği öğrenildi.

Selçuklu ilçesi Şeker Murat Mahallesi Celali Sokak'taki iki katlı evde, biri 3 aylık bebek 6 çocuğun olduğu sırada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İki kızı ve ailelerinin oturduğu evde dumanların yükseldiğini fark eden Melek Gül, (48) torunlarının evde olduğunu duyunca kendi canını düşünmeden alevlerin arasına daldı. Gül, torunlarının 6'sını da kurtarmayı başardı.

BİR KEZ OLSUN GÖREYİM

İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, baba Tarık Kaya (35) bebekleri Muhammet'e bir şey olduğu düşüncesiyle büyük panik yaşadı. Hemen bebeğini kucağına alan Kaya, koşmaya başladı. Israrla ambulansı soran Kaya, bebeğinin hastaneye götürülmesini istedi. Baba ve bebeğin ambulansa bindirildiği sırada olay yerine anne İpek Kaya (35) geldi. Anne, ambulansa yaslanıp, "Bebeğimi bir kez olsun göreyim. İyi mi?" diyerek gözyaşı döktü.

'AKLIMA HEMEN TORUNLARIM GELDİ'

Daha sonra İpek Kaya da ambulansa bindirildi. Kaya çifti ve bebekleri hastaneye götürüldü. Anneanne Melek Gül ise gazetecilere olayı şöyle anlattı: "Yangını görünce hemen aklıma torunlarım geldi. İçeriye girip onları dışarıya çıkarttım, çok şükür. Binada iki kızım oturuyor. Kurtardığım bebek, kızımın evliliğinden 15 yıl sonra tedaviyle dünyaya geldi. Kızım ikiz çocuk dünyaya getirdi. Bebeklerden Eyüp, hastanede tedavi görüyor. Torunlarımın hiçbir şeyi kalmadı. Şimdi ne yapacaklar. Perişan olacaklar."

Söndürülen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

...
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2014 Cumartesi 17:14:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?