4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

"11.Dünya Tarihi Kentler Konferansı"

Dünya Tarihi Kentler Birliği'nin 2007 yılındaki genel kurulu ile 2008 yılındaki 11. Dünya Tarihi Kentler Konferansı Konya'da yapılacak.
 
Avustralya'nın Balarat şehrinde düzenlenen Dünya Tarihi Kentler Konferansı'na katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yaptıkları girişimler sonucunda Dünya Tarihi Kentler Konferansı'nın 11'incisinin 2008 yılında Konya'da yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti. Avustralya'daki konferansta bir konuşma yapan ve 2007 Mevlana Yılı ile ilgili çeşitli girişimlerde bulunan Başkan Tahir Akyürek, 2007 yılındaki Dünya Tarihi Kentler Birliği Genel Kurulu'nun da Konya'da yapılmasını talep ettiklerini, taleplerinin birlik tarafından olumlu karşılandığını ifade etti.
 
2007 Mevlana Yılı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye ile birlikte dünyanın birçok ülkesinde çeşitli tanıtım çalışmaları yürüttüklerini anlatan Başkan Akyürek, Konya'nın da üye olduğu Dünya Tarihi Kentler Birliği'nin 2007 yılındaki genel kurul ile birlikte 2008 yılındaki 11'inci konferansı Konya'da yapma kararı almasının Konya açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Genel kurul ve konferansa dünyanın birçok ülkesinden 500'e yakın belediye başkanı ve belediye yöneticisinin katılacağını kaydeden Başkan Akyürek, Avustralya'daki toplantıda birçok belediye başkanı ile görüşme imkanı bulduklarını söyledi.
 
Konya'nın genel kurul ve konferansa ev sahipliği yapması konusundaki girişimlerine herkesin sıcak baktığını belirten Başkan Akyürek, Avustralya'daki toplantıda Konya olarak amaçlarına ulaştıklarını, 2007 yılı ile ilgili çalışmalara bundan sonra da devam edeceklerini ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2006 Salı 15:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?