3
Mayıs
2024
Cuma
KONYA

"Babam Cemil Meriç"

Ümit MeriçTürkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin düzenlediği 'Babam Cemil Meriç' isimli programda, 19 yıl önce vefat eden ünlü edebiyatçı ve yazar Cemil Meriç'in kızı Prof. Dr. Ümit Meriç, babasının hayatını anlattı.
 
Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar ile çok sayıda davetlinin katıldığı programda babasının hayatını ve yaşadıklarını anlatan Prof. Dr. Ümit Meriç, Cemil Meriç'in hayatının Konya öncesi ve Konya sonrası olarak ikiye ayrılmasının mümkün olduğunu ifade etti. 

Meriç, "Konya, babam Cemil Meriç ve annem Fevziye Meriç için son derece önemlidir. Dedem Konya'da doğup büyüdü, Konya Lisesi'nde okudu. Yani Cemil Meriç, Konya'dan kız aldı denilebilir. Babam bir gün trenle yolculuk yaparken Konyalı bir üniversite öğrencisiyle konuşur. Kendisinin yazar olduğunu söyler ve o zamana kadar yaptığı yabancı yazarların kitap çevirilerinden bahseder. Konyalı o genç babama, Türkiye için ne yaptığını sorar. İşte bu soru babamın hayatını tamamıyla değiştirir. Ondan sonra edebiyat yaşamında çok daha değişik bir Cemil Meriç görülmeye başlanır" dedi. 

Prof. Dr. Ümit Meriç, babası Cemil Meriç'ten bir sayfa okuyan herkesin onun lezzetiyle sarhoş olacağını belirterek, babasının namusun asabiyeti olduğunu sözlerine ekledi.
.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2006 Cumartesi 18:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?