6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

"Bin Nefes Bir Ses" festivali başlıyor

Konya Devlet Tiyatrosu tarafından geçen yıl ilki gerçekleştirilen "Bin Nefes Bir Ses" tiyatro festivalinin ikincisi başlıyor. Festivale 10 ülkeden 200'ü aşkın tiyatrocu katılacak.

Festival hakkında bilgi veren Konya Devlet Tiyatrosu (KDT) Sanat Yönetmeni Tomris Çetinel Çuhadaroğlu, ilkini geçen yıl yaptıkları festivalin çok beğenildiğini ve artık bir gelenek haline geleceğine inandığını belirterek, "Bence bu festival Konya'ya çok yakışıyor. Çünkü Karamanoğlu Mehmet Bey bu bölgede Türkçe'yi resmi dil olarak ilan etti.

Bu festival kapsamında da Türkçe konuşan ülkelerden tiyatro toplulukları gelerek oyunlarını sergileyecek. Toplam 10 ülkeden 200'ü aşkın tiyatrocunun katılacağı festivale geçen yıl 6 ülke katılabilmişti. Bu oyunlardan 3'ünü Selçuk Üniversitesi Dilek Sabancı Konservatuvarı'nda, geri kalanını ise KDT sahnesinde sergileyeceğiz" dedi.

Festivalde oynanacak oyunların çoğunun biletinin tükendiğini de dile getiren Tomris Çetinel Çuhadaroğlu, "Konya bu festivali gerçekten çok sevdi. Belki sahneye çıkanın söylediklerini tam anlayamayacak ama sahnedekinin vücut dili tüm dünyada aynı mesajı verir. Ayın 14'ünde bir kortej yürüyüşü ile başlayacak olan oyunlarımıza tüm halkımızı davet ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 18:57:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?