6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

"Düm tek tek"li 19 Mayıs

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Konya'da düzenlenen etkinliklerde kutlandı. Etkinlikler arasında Askeri bando takımı "düm tek tek'i" çalarken üniversite öğrencileri de kolbastı oynadı.

Konya'da Anıt Alanı'nda başlayan törenlere, Vali Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral A.Bertan Nogaylaroğlu, askeri ve mülki erkan, öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Stadı'ndaki törenlere geçildi.

Vali Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral A. Bertan Nogaylaroğlu stadyumda vatandaşların ve öğrencilerin bayramlarını kutladı. Tören geçişi yapılmasının ardından öğretmen ve öğrenciler tarafından günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı.

Öğrenciler tarafından hazırlanan bazı gösteriler sunulurken, askeri bando takımı, "Düm tek tek" parçasını çaldı. Selçuk Üniversitesi öğrencileri ise, Karadeniz yöresine ait kolbastı oyununu oynadılar. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde kurulan ampute futbol takımı da gösteri maçı yaptı.

Törenler sırasında 2 gün önce Akşehir'den yola çıkan Türk Bayrağı atletler tarafından Konya Valisi Osman Aydın'a teslim edildi. Daha sonra bu sporculara protokol üyeleri tarafından çeyrek altın hediye edildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 15:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?