6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

"Her Yer Filistin" mitingine çağrı

Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK), Konyalı vatandaşları Ankara'da düzenlenecek olan "Her Yer Filistin" mitingine davet etti.

Konu ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Konya STK Başkanı Latif Selvi, İsrail'in 15 gündür Gazze'de bir soykırım yaptığını ve yok edilenin sadece Filistinliler değil, beşeriyetin değerleri olduğunu belirterek, "Gelinen bu noktada siyonist canileri durdurmada yeterli olamayış, Gazze'de insanlığa ait tüm değerlerin ayaklar altına alınmasına neden olmuştur. Artık bu sorun insanlığın sorunu haline gelmiştir. Bunun için STK olarak katliamın karşısında kim varsa aynı platformda bir araya gelerek tepkilerimizi daha etkin ve büyük boyutlara taşımamız gerekiyor" dedi.

Bu duyarlılığı ortaya koymanın zamanının geldiğini de dile getiren Latif Selvi, "Bizler hak ve özgürlüklere öncülük yapan kim varsa, hep birlikte duyarlılığımızı ortaya koymak için acıların paylaşımı adına Ankara mitinginin ismini 'Her Yer Filistin' olarak belirledik. Miting 18 Ocak 2009 Pazar günü saat 13.00'te Ankara Sıhhiye Meydanı'nda yapılacaktır. Bu mitinge vatandaşlarımızın intikalini sağlamak için aynı gün sabah saat 07.00'da Atatürk Lisesi önünden otobüs kaldırılacaktır ve hiçbir ücret alınmayacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 13:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?