6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

"Hisseden Eller" yarışacak!

Konya'dan sonra, Eskişehir'de de bölge birincisi olan Beyşehir Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Hisseden Eller” adlı proje, Ankara'da Türkiye birinciliği için yarışacak.

2008-2009 eğitim öğretim yılı mesleki ve teknik eğitim okul/kurumlararası proje tabanlı beceri yarışmasında Konya il birincisi olan, Beyşehir Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “Hisseden Eller” adlı proje, Eskişehir bölgesinde yapılan bölge yarışmasında da çok sayıda okulun projesini geride bırakıp birinci geldi.

Beyşehir Kız Meslek Lisesi öğrencileri Ayşegül Karabacak, Çiğdem Özduman, Şerife Ünüvar ve Merve Boru'nun Çocuk Gelişim Eğitim Öğretmeni Hanife Aktitiz nezaretinde hazırladıkları, “Hisseden Eller” projesi; “Dokunma, işitme duyularını kullanarak görme engelli çocuklarla gören arkadaşlarını aynı oyunla da verimli bir şekilde bir araya getirecek, paylaşım ve gelişimlerini destekleyecek eğitici oyuncakları hazırlamak” konusunu kapsıyor.

Kız Meslek Lisesi Müdiresi Melek Gümüş, 5 ayrı dalda düzenlenen beceri yarışmasına bu yıl okul olarak tasarımda ve hizmette verimlilik olmak üzere 2 ayrı grupda katıldıklarını ifade ederek, “İki projemiz de birden Konya il birincisi oldu. Ardından Eskişehir'de yapılan bölge yarışmasında öğrencilerimizin hazırladığı 'Hisseden Eller' projesi bölge birincisi olmuş, 'Üşütmeyen Yastık' projesi ise mansiyon ödülü almıştır. Bu projeleri hazırlayan öğrencilerimizin elde ettiği bu başarıyla gurur duyuyoruz. Eskişehir'de birinci olan proje, 5-8 Mayıs'ta Ankara Başkent Öğretmenvi'nde yapılacak Türkiye finallerinde yine Konya'yı ve ilçemizi temsil edecek. Türkiye finalinde de diğer projeleri geride bırakıp birinci olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 08:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?