7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

"Küçük balıkları tutmayın" uyarısı

Beyşehir Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Erol Erdoğan, Beyşehir Gölü’nde avlanan balıkçılara boy tahditlerine uyulması konusunda uyarıda bulundu.

Boy tahdidine uyulmaması hususunun bundan böyle kooperatif olarak yakın takipçisi olacaklarını belirten Erdoğan, kurallara uygun avlanılması halinde nesli kaybolmaya yüz tutan sanayi tipi balık levreğin popülasyonunda önümüzdeki bir yıl içerisinde artışlar beklediklerini söyledi.

Beyşehir Gölü’nün kış mevsiminde donmasının Beyşehirli balıkçıların umut bağladığı diğer türleri tehdit eden gümüş balığını azalttığını tespit ettiklerini belirten Erdoğan, “Yaptığımız araştırmalar sonucunda gümüş balığı popülasyonunda önemli bir azalma oldu. Kış mevsiminde gölün donması üzerine soğuğa dayanamayan gümüş balığı türünün hakimiyeti azaldı. Diğer türlerin yumurtalarıyla beslenen gümüşün azalması ise özellikle levrek balığının neslinin önümüzdeki yıllarda daha da artabileceği yönündeki umutlarımızı artırdı. Beyşehirli balıkçılar için önemli bir gelir kaynağı olan ve fleto olarak ihracatı da olan ve gölde popülasyonu giderek azalan levrek balığını camia olarak eskisinden daha iyi korumamız gerekiyor. Bunun için Kooperatif olarak 26 santimden küçük levrek balığının avlanmamasını istiyoruz. Zaten boy tahdidi konusu yasalarla da güvence altına alınmış durumda. Beyşehir Su Ürünleri Kooperatif olarak bundan böyle boy tahdidine uyulması konusunda daha takipçi olacağız. Eğer levrek balığını çok iyi koruyabilirsek önümüzdeki bir yıl içerisinde Beyşehir Gölü’ndeki levrek popülasyonunun tekrar eski günlerine döneceğini ve ağların yine bol levrek balığı ile dolacağını umut ediyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 20:58:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?