7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

"Mevlana Sevgi ve Hoşgörü" yürüyüşü

Hz. Mevlana'nın 735. vuslat yıldönümü uluslararası anma töreni etkinlikleri, "Mevlana Sevgi ve Hoşgörü" yürüyüşü ile başladı.

Zafer Alanı'ndan Mevlana Müzesi'ne kadar düzenlenen "Mevlana Sevgi ve Hoşgörü" yürüyüşüne Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Suriye'nin Halep Valisi Tamer Al Hacce, Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı eşliğinde Zafer Meydanı'ndan başlayan yürüyüşte, semazenler de yer aldı. Valilik önünde mehter takımının verdiği kısa konserin ardından yürüyüş
Mevlana Müzesi'nde sona erdi. Mevlana Müzesi'nde çocuk semazenler bir gösteri sundu ve dua edildi.

Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi, henüz anma törenlerinin başında olduklarını belirterek, "Bu yıl misafirler çok. Hayırlı olmasını diliyorum. Dünyaya Hz. Mevlana'nın fikirlerini, düşüncelerini anlatma gayretindeyiz. Son yıllarda Hz. Mevlana'yı daha iyi anlamak ve anladıklarımızı aktarmamız gerekiyor. Sadece ailem olarak, değil Türk lilleti olarak böyle bir görevimiz var" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 18:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?