6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

"Misafirliğe geldik, katil olduk!"

Konya'da, kaşkol ile boğulup 10 yerinden bıçaklanarak öldürüldükten sonra gasp edilen Afganistan uyruklu yaşlı adamın katil zanlılarının, "Misafir olmaya geldik, misafir etmedi, para istedik vermeyince cinayet olayı meydana geldi" demeleri mahkeme heyetini bile şaşırttı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Afganistanlı yaşlı adamın öldürülmesi davasının ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Abdulalim Yalchn (33) ile Necmettin Yalchn'ın (21), maktul yakınları ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti sanıklara, bir kişiyi gasp edip öldürdüğünüz iddia ediliyor, ne diyorsunuz diyerek savunmalarını istedi.

Sanıklardan Necmettin Yalchn, "Ben öldürmedim, arkadaşım Abdulalim öldürdü. Olay günü bizim paramız kalmadığı için yaşlı adamın evine gittik, bizi misafir etmesini söyledik. O da bizi misafir edemeyeceğini söyledi, para istedik vermedi. Bu sırada arkadaşımla tartışmaya başladılar. Yaşlı adam kızınca ben de ağzını kapatırken ayırmaya çalıştım ama arkadaşım bıçağını çıkartarak birkaç kez vurdu. Ben olay yerinden kaçtım" dedi.

Diğer sanık Abdulalim Yalchn ise, "Kaldığımız otele borcumuz vardı, amcamın oğlu tüm paralarımı götürmüştü. Bana da aynı ülkeden olduğumuz yaşlı adamın evini o göstermişti. Bizi misafir eder diye Necmettin'le yaşlı adamın evine gittik. Bizi içeri aldı, bizi misafir etmesini istedik, kabul etmedi. Para istedik vermedi, kavga çıktı. Sürekli yanımda bulunan bıçakla birkaç defa vurdum. Sonra 2 bin TL'ye yakın parasını alarak ben olay yerinden ayrıldım. Ben bıçağı vururken Necmettin kaçmıştı. Necmettin'le buluştuk, onun borçlarını ödedim ve ona 500 TL para verdim. Cep telefonu aldık ve beraber Nevşehir'e gittik. Burada Konya'dan gelen polis bizi yakaladı" şeklinde konuştu. Sanık avukatları bu aşamada diyecek bir şey olmadığını, ilerleyen duruşmalarda müvekkilleri hakkında savunma yapacaklarını söyledi.

GÜVENLİK KAMERASINA YAŞLI ADAMI TAKİP EDERKEN YAKALANDILAR

Mahkeme başkanının sanıklara, "Siz yaşlı adamı evine giderken takip etmişsiniz, daha önceki ifadeniz de öyle. Ne diyorsunuz" sorusuna sanıklar, "Biz takip etmedik, daha önce amcamın oğlu ile yaşlı adam tartışmışlardı o bana evi göstermişti" dedi.

Müşteki avukatı ise, sanıkların tamamen yalan söylediğini kaydederek, "Tek söyledikleri gerçek müvekkilimin babasını öldürdükleri. Olaydan önce sanıklar gasp ve cinayet planını yaparak eve gitmişler. Sanıkların yaşlı adamı takip ederken görüntüleri mevcut. Polis dosyayı en iyi şekilde hazırlamış ve delilleri ortaya koymuş" diyerek hunharca cinayet işleyen bu zanlıların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti bazı müştekilerin ifadesinin alınması ve sanık avukatlarının yazılı savunma vermesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 3 Mart Salı günü saat 20.00 sıralarında merkez Meram ilçesinde bir evde meydana gelmiş, yalnız yaşayan Afganistan uyruklu 56 yaşındaki Mehmet Taşkın, kaşkol ile boğulup 10 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş bir şekilde yatağının altında bulunmuştu. Cinayetin ortaya çıkmasından sonra Konya Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri yaşlı adamın mont sattığı şüpheli tipler üzerinde yaptığı araştırma sonucu 8 Mart 2008 günü zanlılar Abdulalim Yalchn (33) ile Necmettin Yalchn'ı (21) gasp ettikleri 2 bin TL ile gezmeye gittikleri Nevşehir'de yakalamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?