7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

1 yıl hasta taşıyacak!

Konya'da, ruhsatsız silah bulundurmaktan mahkemeye çıkarılan 19 yaşında bir gence hakim tarafından bir yıl boyunca hastanede hasta taşıma cezası verildi.

Üç yıl önce evinde bulunan ruhsatsız silahla oynarken kendini vuran 19 yaşındaki Muhammed Ö., çıkarıldığı mahkeme tarafından bir yıl boyunca hasta taşıma cezasına çarptırıldı.

Ayda iki kez akşam 18:00 ile 22:00 saatleri arasında Konya Numune Hastanesi'ne gelen Muhammed Ö., hasta bakıcı elbisesi giyerek Acil Servise gelen hastaları sedyeyle içeri taşıyor. Cezasının 4. ayı içerisinde olduğunu belirten Muhammed Ö., "Evde silahla oynarken yanlışlıkla patladı ve kendimi yaraladım. Mahkeme sonucu iki yıl boyunca karakola gidip imza attım. İki yılın sonunda mahkeme bana 1 yıl boyunca ayda iki kez hasta taşıma cezası verdi. Bu cezamın 4. ayı ve hastaneye 7. gelişim. Kimseyi tanımadığım için biraz zorlanıyorum ama insanlara yardım etmek güzel bir duygu" dedi.

Meslek Lisesi'nde hala öğrenci olduğunu ifade eden genç, mahkemenin verdiği karara şaşırdığını ancak insanlara yardım ediyor olmanın kendisini mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 12:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?