6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

10. Kısa-Ca Film Festivali başladı

SÜ 10. KISA-CA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen 10. Kısa-ca Uluslararası Film Festivali açılış töreniyle başladı.

SÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, SÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, ünlü sinema oyuncusu Fatma Girik, oyuncu ve yönetmenler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Hadi Sümer, Kısa-Ca Film Festivali'nin 10 yıl önce küçük çaplı bir yarışma olarak başladığını belirterek, "Bu 10 yıl içinde festivalimiz Amerika'dan bile eserlerin katıldığı uluslararası bir boyuta ulaştı. Bu festivalimize yurt içi ve yurt dışı 38 ayrı üniversiteden yüzden fazla film katıldı. Ön eleme jürisi bu filmlerin sayısını 77'ye düşürdü. Bu filmler arasında en iyileri, hepsi kendi alanında adını duyurmuş ve kendini ispatlamış

jüri üyeleri tarafından belirlenecek. Ayrıca bu jüri üyeleriyle öğrenciler bir araya gelerek söyleşilerde bulunabilecek" dedi.

Konuşmaların ardından jüri üyesi Fatma Girik'e sinemaya yaptığı katkılarından dolayı Onur Ödülü verildi. Ödül sonrası öğrencilere seslenen Fatma Girik, kendisinin çocukluğundan beri çalıştığını ve gençliğini yaşayamadığını belirterek, öğrencilere gençliklerini doya doya yaşamalarını tavsiye etti. Tören, festivale katkıda bulunanlara ödül verilmesiyle sona erdi.

SÜ 10. KISA-CA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI
SÜ 10. KISA-CA FİLM FESTİVALİ BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2010 Çarşamba 18:31:02
Güncelleme :31 Mart 2010 Çarşamba 18:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?