6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

10 yıl sonra gelen mutluluk

Konya'da 16 yıl önce evlenen ve bebekleri olmayan Dutar çiftinin 10 yıllık tedavilerinin ardından dördüncü kez denedikleri tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi oldu.

Konya'da ikamet eden ve 16 yıl önce evlenen Kamile (40) ve Mehmet Ali Dutar (43) çiftinin yıllarca bebekleri olmadı. Bazı hastanelerde ilk önce normal tedavi yollarını deneyen Dutar çifti bebekleri olmayınca bu kez tüp bebek yöntemine başvurdu.

Konya Özel Selçuklu Hastanesi'nde ilk önce iki kez tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olmaya çalışan Dutar çiftinin yine bebekleri olmadı. Bu kez İstanbul'da bir tüp bebek merkezine giden çift yine olumlu sonuç alamadı. Son kez Özel Selçuklu Hastanesi'nde tüp bebek yöntemini deneyen Kamile Dutar hamile kalarak bebek sahibi oldu.

4 YILDA BİR DOĞUM GÜNÜ KUTLAYACAK

29 Şubat 2008'de Şevki adını verdikleri bir oğulları olan Kamile ve Mehmet Dutar çifti, yıllarca her türlü tedavi yöntemini denediklerini belirterek, "Son 10 yıl içinde ise 4 kez tüp bebek yöntemine başvurduk. Sabrettik ve selamete ulaştık, oğlumuz oldu. Çok mutluyuz, her ailede bir bebek mutlaka olmalı. Allah herkese nasip etsin" dedi. Şevki Dutar, 29 Şubat'ın 4 yılda bir gelmesi nedeniyle, doğum gününü de 4 yılda bir kutlayacak.

Özel Selçuklu Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Çolakoğlu ise, "Konya'da 2 bin ailemiz tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi oldu. Dutar çiftinin ise durumu çok farklı. Çünkü ilk aşamada iki kez biz tüp bebek yöntemini denedik olmadı. İstanbul'a gönderdik orada da olmadı. Daha sonra tekrar hastanemizde denememizde olumlu sonuç aldık. Onlar bebek arzularına böyle kavuştular" şeklinde konuştu.

15 YIL SONRA BEBEKLERİ OLDU

Öte yandan, Dudu (38) ve Derviş Türkan (40) çiftinin de 15 yıl bebekleri olmadı. Bir bebekleri olmasını çok arzulayan Türkan çifti, her türlü yöntemi denedi fakat başarılı olmadı. Türkan çifti son olarak tüp bebek yöntemini denemeye karar verdi. İlk denemede Dudu Türkan hamile kalarak doğum yaptı.

Bebek sahibi olan Türkan çifti, oğulları olduğunu ve adını da Bilal Efe koyduklarını belirterek, "Aile olduğumuzu bebeğimiz olduktan sonra daha iyi anladık. Bebek ayrı bir mutluluk veriyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 13:29:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?