6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

11 bin araca hatalı park cezası

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri tarafından 39 gün içerisinde 11 bin araca park yasağına uymadıkları için 682 bin 956 TL trafik cezası kesildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şehir içi ulaşımının rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde sağlanması amacıyla düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, "Gelişi güzel yapılan duraklamalar ve hatalı parklar nedeniyle şehir içi ulaşımda trafik olumsuz etkilenmektedir. Bu nedenle 39 gün içerisinde şehir merkezinde park yasağına uymayan ve duraklamanın yasak olduğu yerlere park eden 11 bin 196 araç sürücüsüne 682 bin 956 TL trafik para cezası uygulandı. Sürücülerimizin trafikte ceza ile karşılaşmamaları ve trafik düzeni amacıyla duraklama ve park etme ile ilgili bazı kuralları hatırlatmakta fayda görüyoruz" dedi.

En çok park yasağına uyulmadığını belirten emniyet yetkilileri, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu Madde 61'de vurgulanan park etmenin yasak olduğu yerleri sürücülerin öğrenmesi gerektiğini belirtti.

Emniyet yetkilileri, trafik işaret ve levhalarına uyulmadığını, park yasağı olan yerlere araçların park edildiğini ifade ederek, bunlara da dikkat edildiği sürece güvenli bir trafik ortamının oluşacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 13:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?