6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

11 yavru köpek açlıktan öldü

Konya'da doğum yapan bir köpeğin 11 yavrusu, annenin sütünün yetersiz olması sebebiyle açlıktan öldü.

Belediye yetkililerine haber verilmesine rağmen köpeklerin açlıktan ölmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar, yavru köpeklerin ihmal kurbanı olduğunu söyledi.

Edinilen bilgiye göre, olay, Konya'nın Merkez Selçuklu ilçesi Hocacihan 100. Yıl Mahallesi Alemdar Caddesi'nde yaşandı. Sokakta başıboş bir köpek 11 yavru dünyaya getirdi. Aç kalan köpek, sütünün yetersiz kalması üzerine yavrularına bakamadı. Bunu gören çevre sakinleri durumu belediye yetkililerine anlattı.

Başıboş bir köpeğin 11 yavru dünyaya getirdiğini ve bakamadığını gören Mustafa Demirci, durumu belediye yetkililerine anlattı. Yetkililerin ilgileneceğiz demesine rağmen gelmediklerini belirten Mustafa Demirci, olayı şöyle anlattı:

"Selçuklu Belediyesi'ni arayarak yetkililerden bu konuya bir çözüm bulmasını ve yavru köpekleri barınağına götürmesini istedim. Yetkililerin gelmesini bekledim fakat kimse gelmedi. Bunun üzerine köpeklerin yanına biriken diğer vatandaşlarla sürekli belediyeyi aradık. Fakat bir yetkiliye ulaşamadık."

Saatler süren bekleyiş sonucunda belediyeden herhangi bir yetkilinin gelmediğini belirten Demirci, 11 yavru köpeğin can çekişerek öldüğünü söyledi. Mustafa Demirci, son kez belediyeyi arayarak artık gelmelerine gerek kalmadığını, köpeklerin öldüğünü söyledi. Köpekler öldükten sonra belediyenin çöp kamyonu olay yerine geldi. Görevliler küreklerle yavru köpekleri çöp kamyonuna attı.

Zaman
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 17:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayda IP: 88.228.138.xxx Tarih : 22.07.2008 19:47:33

belediyeyi arayana kadar siz annesine yemek verseydiniz yavruları buyugune kadar hemen başklarını mana bulmaya hazırlar