4
Mayıs
2024
Cumartesi
KONYA

112 motosiklete trafikten men

motosikletKonya'nın Beyşehir İlçesi'nde, son aylarda bir çoğu ölümlü ve yaralamalı olmak üzere motosiklet kazalarının yaşanması üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kontrol ve denetimlerini sıklaştırdı. 

Yaya ve trafikteki diğer sürücülerin can ve mal güvenliklerine yönelik değişik zamanlarda şehir içerisinde yapılan denetim ve kontroller özellikle plakasız, susturucusu sökülmüş ve yarış yapan motosikletler üzerine yoğunlaştırıldı. Son 1 ay içerisinde kent merkezinde toplam 112 motosiklet ve motorlu bisiklete el konularak otoparka çekilirken, trafikten men edildi. Emniyet Müdürlüğü parkına çekilen motosikletlerin arasında özellikle son 2 yılda ülkede kullanımı yaygınlaşan Çin malı motosikletler de yer alıyor. Yetkililer, uygulamaların yaz ayları boyunca da devam edeceğini belirtirken, hedeflerinin denetimler sonucu tescilsiz motor sayısını en asgari düzeye çekmek olduğunu bildirdi. 

Bu arada, el konularak parka çekilen motosikletlerden 31'inin, gerekli yasal prosedürleri tamamlaması ve eksiklerini gidermesi nedeniyle sahiplerine teslim edildiği öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 13:15:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Harun Karaca IP: 85.104.13.xxx Tarih : 2.07.2006 01:00:09
100 YTL lik motora 600 ytl ceza kesiyorlar. Ceza nedeni ehliyet ve plaka olmaması. Buna olumlu hareket tarzı diyemiyoruz. Çünkü 100 ytl lik motora binen kişi dolmuşa otobüse para bulamayan, karda kışta da o motorla inşaata gidip amele olarak çalışan ve hiç bir sosyal güvencesi olmayan gariban insanlar. Devlete düşman insana değil dost insana ihtayaç var. Adamın motorunu alırsın, kestiğin para cezası ile hem adamı bir ehliyet kursuna gönderirsin hem de plaka işlemlerini yaparsın. SORUN ÇÖZÜLDÜ MÜ? Evet. Öteki yöntemle bir süre sonra yine motorlar çoğalacak yine ceza kesilecek. Bundan kim yararlanacak devletin kasası. Kim ezilecek vatandaş. Maalesef insan merkezli düşünemediğimiz için hâlâ sorunlarla boğuşuyoruz. Müspet hareket etmeyi değil menfi hareket etmeyi yeğliyoruz.