30
Nisan
2024
Salı
KONYA

112 personeli eğitimde

KONYA'DA 112 PERSONELİNE HAVA AMBULANS EĞİTİMİ

Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 112 Acil Servis istasyonlarında çalışan personele, Hava Ambulans'tan nasıl hasta alınacağı ve nakil edileceği konularında uygulamalı eğitim verildi.

Beyhekim Heliport alanında düzenlenen tatbikatta Konya merkez ve ilçelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına gruplar halinde hava ambulansın yere inmesinden hastanın helikopterden ambulansa nakline kadar yapılması gerekenler ve uyulması gereken kurallar uygulamalı olarak anlatıldı. 10 gün sürecek eğitimde 250 personelin eğitileceği bildirildi.

Eğitim hakkında bilgi veren İl Ambulans Başhekimi Dr. Osman Ulusal, hava ambulansının 2009 yılından bugüne hizmet verdiğini belirterek, "O günden bugüne hava ambulansımızla kara ambulanslarımız koordineli bir biçimde çalışmaya devam ediyor. Kara ambulansından hava ambulansına ya da tam tersi durumlarda sağlık personeli, hasta ve uçuş ekibi bakımından hastanın nasıl güvenli bir biçimde nakil edileceği konusunda 250 personelimize eğitim veriyoruz. Bu eğitim, periyodik olarak ilerde de verilmeye devam edecek. Bu sayede yeni personelimiz konu hakkında bilgilenecek, eğitim alan personelimizin ise öğrendikleri taze kalmış olacak" dedi.

KONYA'DA 112 PERSONELİNE HAVA AMBULANS EĞİTİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2011 Perşembe 17:23:01
Güncelleme :13 Ocak 2011 Perşembe 17:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?