6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

112'ye şaka adliyelik oldu

Konya'da, 112 Acil Servis'e gelen kaza ihbarının şaka olduğunun ortaya çıkması üzerine, olayla ilgili şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde arkadaşının kaza yaptığını öğrenince paniğe kapılan bir genç, 112 Acil Servis'i arayarak yardım talebinde bulundu. İhbar üzerine olay yerine 2 ambulans ve bir trafik ekibi gönderildi.

Yeniden 112'yi arayan ihbarcı genç, arkadaşlarının telefonlarına ulaşamadığını, muhtemelen baygınlık geçirdiklerini tahmin ettiğini belirterek, görevli memura arkadaşları A.T. ile K.T.'nin cep telefon numarasını verdi. 112 Komuta Merkezi ekipleri verilen cep telefon numarasından A.T.'ye ulaştıklarında, olayın şaka olduğu gerçeğiyle karşılaştı.

"Kaza yapmışınız" diyen telefondaki görevliye A.T., "Yok hanımefendi biz kaza yapmadık. Arkadaşımıza bir şaka yaptık. O da ortalığı karıştırmış, özür dileriz" dedi. 112 görevlileri bu olay karşısında gereksiz yere meşgul edildikleri için kaza yaptığı iddia edilen A.T. ve K.T. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci, 112 Acil Servis'i gereksiz yere meşgul ederek gerçek hastalara ulaşmayı engelleyen her kim olursa olsun, haklarında kanuni işlem başlatacaklarını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 18:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?