30
Nisan
2024
Salı
KONYA

12 günlük bebeğe kalp ameliyatı

12 GÜNLÜK BEBEĞE KALP AMELİYATI

Konya'da erken doğum sonucu 1 kilo 200 gram dünyaya gelen 12 günlük bebek organları gelişmediği için zor bir ameliyat geçirdi. Ameliyatı yapan Doç. Dr. Cüneyt Narin, Ahmet Buğra bebeğin sağlığının yerinde olduğunu belirterek, taburcu etmeyi planladıklarını söyledi.

26 yaşındaki Nurullah ile 22 yaşındaki Fadimana Akkaş'ın evliliklerinin ikinci yılında bebekleri Ahmet Buğra, erken doğum sonucu 6,5 aylık ve 1 kilo 200 gram dünyaya geldi. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Meram Tıp Fakültesinde dünyaya gelen Ahmet Buğra bebeğin, organlarının tamamının henüz gelişimini tamamlamadığı için solunum cihazında bağlı olarak kuvözde tutuldu. Kalp ve vücut arasındaki damarın açık kalması ve akciğere kan gitmesi nedeniyle ameliyat olması gereken bebek, doğumundan 12 gün sonra SÜ

Kardiyoloji Bölümü Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Narin ile ekibi tarafından kalp ameliyatına alındı.

Başarılı bir ameliyatın ardından sağlık durumu her geçen gün daha iyiye giden bebeğin önümüzdeki günlerde taburcu edilmesi bekleniyor.

Bebekle yakından ilgilenen SÜ Kardiyoloji Bölümü Kalp Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cüneyt Narin, "Bebeğimiz erken dünyaya geldiği için kalp ve akciğer yeteri kadar gelişimini tamamlamamıştı. Damar kapanmadığı için kalp yetmezliği oluştuğundan ameliyata almak zorunda kaldık. Ekibimizle başarılı bir ameliyatın ardından bebek kendine geldi. Solunum ve beslenmesinin normale dönmesinin ardından ailenin evine götürecek seviyeye geldiğini görüyoruz. O yüzden taburcu etmeyi planlıyoruz. Türkiye'de 6,5

aylık 1 kilo 200 gram bir bebeğin bile kalp ameliyatını yapacak uzmanlar olduğunun bilinmesini isteriz. Bu ülkemiz için önemli bir kazanç. Avrupa ve ABD'den geri kalmayacak düzeyde birçok donanım ve bilgiye sahip odlumuzun bilinmesini isteriz" dedi.

Önümüzdeki günlerde taburcu edilmesi beklenen Ahmet Buğra bebeğin sağlık durumu her geçen gün biraz daha iyiye gittiği bildirildi.

12 GÜNLÜK BEBEĞE KALP AMELİYATI
12 GÜNLÜK BEBEĞE KALP AMELİYATI
12 GÜNLÜK BEBEĞE KALP AMELİYATI
12 GÜNLÜK BEBEĞE KALP AMELİYATI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2011 Cuma 15:57:05
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 16:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?