7
Mayıs
2024
Salı
KONYA

12 okulun sertifika sevinci

KONYA'DA OKULLARA GELECEĞE ENERJİ BIRAK SERTİFİKASI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan Geleceğe Enerji Kalsın Projesi kapsamında Konya'da enerjiyi verimli ve tasarruflu kullandığı belirlenen 12 okul sertifika ve flamayla ödüllendirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleşen ödül töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, şu anki eğitim sisteminde çocukların hayata daha iyi hazırlandığını belirterek, "Çocuklarımıza bu sistemle, enerjiyi, suyu, gıdayı ve kullanılan herşeyi daha verimli ve tasarruflu kullanmayı da öğretmeye çalışıyoruz. Enerji, yeri doldurulabilecek bir şey değildir. Bu nedenle elimizdeki enerjiyi doğru ve tasarruflu kullanmak zorundayız. Çünkü bugün kullandığımız enerji kaynakları, sadece bizim değil gelecek neslin de kullanacağı bir kaynaktır. Bu nedenle bakanlık olarak Geleceğe Enerji Bırak Projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında bilgi formları dolduruldu ve okulları kontrol edecek ekipler hazırlandı. İlk etapta 80 okulumuz gönüllü olarak projemize katıldı. Enerji verimliliği ve tasarrufu ile ilgili hazırlanan bilgi formu 100 puan üzerinden değerlendirildi. Yapılan değerlendirmelerde 12 okulumuz sertifika almaya hak kazandı. İki yıl geçerli olan bu sertifikalar, 2 yıl sonunda yapılan kontrollerde eksik bulunmazsa o okulda kalmaya devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından sertifika ve flama almaya hak kazanan Beyşehir Anadolu Öğretmen Lisesi, Seydişehir Ortakaraören Şerife Hasan Hüseyin Kocaman İlköğretim Okulu, Hüyük Yunus Emre İlköğretim Okulu, Meram Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu, Ereğli 100. Yıl İlköğretim Okulu, Akşehir Cumhuriyet İlköğretim Okulu, Kadınhanı Hacı Mehmetli Nur-PA A.Ş İlköğretim Okulu, Akşehir Bahçelievler İlköğretim Okulu, Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi, Meram Ali Yaman İlköğretim Okulu, Selçuklu Özel Türmak İlköğretim Okulu ile Karatay Özel Enderun Lisesi ve Fen Lisesi yetkililerine Halil Şahin tarafından sertifika ve flama verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 16:20:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 17:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?