6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

12 tutuklu serbest kaldı

Sivas'ta geçtiğimiz aylarda yapılan 'Vurgun-58' operasyonu kapsamında tutuklanan 12 kişi, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, aralarında Sivas Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Mustafa Doğan ile şube müdürleri, kontrolörler ve kentte iş yapan müteahhitlerin de bulunduğu 35 kişi, "inşaat ihalelerine fesat karıştırma ve rüşvet" gibi suçlara karıştıkları iddiasıyla Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 'Vurgun-58' operasyonu kapsamında gözaltına alınmıştı.

Operasyon çerçevesinde İl Müftüsü Mustafa Balık da emniyette ifade vermişti. Emniyette sorgusu tamamlanan şahıslardan 16'sı serbest bırakılırken, 19'u ise adliyeye sevk edilmişti. Savcılık tarafından 5'inin daha serbest bırakıldığı şahıslardan 14'ü sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Tutuklu şahıslardan Recai T. ile Mustafa G. sağlık nedeniyle geçtiğimiz günlerde tahliye edilirken, bugün ilk duruşmaya çıkan şahıslardan eski Bayındırlık ve İskan Müdürü Mustafa D., şube müdürleri İrfan Y. ve Tamer T., kontrolörler Feridun Y. ve Adem A. ile müteahhitler Kamil D., Osman Y., Mehmet A., Şemsettin M., Ebubekir E., Ahmet T. ve Abdurrahman H., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şahısların, işlemlerin ardından gece saatlerinde cezaevinden tahliye edildikleri öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2008 Perşembe 12:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?