6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

120 kişilik suç örgütü çökertildi

Konya polisi tarafından düzenlenen operasyonda, insan kaçaklığı yaptığı ve sahte pasaport temin ettiği iddia edilen 120 kişilik şebeke çökertildi.

Gözaltına alınanlar arasında emekli polisler ve bir katibin de olduğu öğrenildi.


Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından yaklaşık 1 yıldır takip edilen ve insan kaçakçılığı yapan, sahte pasaport temin eden organize suç örgütüne yönelik sabah saatlerinde Konya merkezli Gaziantep, İzmir, İstanbul ve Aydın'da eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda şuana kadar 120 kişi gözaltına alındı. Aylardır polisin takip ettiği şebekenin insan kaçakçılığı yaptığı, çok sayıda sahte evrak ve pasaport hazırladıkları belirlendi.

GÖRME ENGELLİLER KURYE
Gözaltına alınan şüphelilerin içerisinde emekli polis ve bir katibin de olduğu öğrenilirken, örgütün görme engelli bazı kişileri nasıl kullandığı da ortaya çıktı. Operasyon kapsamında yakalanan görme engelli bir kişinin, kurye olarak kullanıldığı, sahte pasaport ve evrakların taşınmasında rol aldığı ortaya çıktı. Özellikle görme engelli birinin kurye olarak kullanılmasında ise, şüphelilerin kimliklerinin müşterileri tarafından öğrenilmemesi amacını taşıdığı edinilen bilgiler arasında yer aldı. Gözaltına yeni alınan şüpheliler de Konya Numune Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

..
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2008 Salı 23:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?