6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

120 milyonluk hastane açılamıyor

Konya’da 1984 yılında yapımına başlanan ve 24 yıl sonra tamamlanan 950 yataklı Selçuk Üniversitesi (SÜ) Selçuklu Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, idari kadro ataması yapılmadığı için hasta kabulüne başlayamıyor.

Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, hastanenin 22 Kasım 2001’de kurulduğunu ifade ederek “500 idari kadro bizim hastanemizin açılabilmesi için olmazsa olmaz kadrolardır. Hemşire, teknisyen, tekniker, laborant, bilgisayar mühendisi, elektronik mühendisi... Bugün hemşiresiz, laborantsız ve teknisyensiz bir hastane açmanız mümkün değildir. Üstelik, yetişmiş bir hemşireyi veya teknisyeni 500 YTL’ye çalıştırarak ne kadar verim alabilirsiniz?” dedi.

Devletten 27 Mayıstan sonra sürekli olarak, kendilerine verilen 500 idari kadronun 299’unu açıktan atamak için izin istediklerini bildiren Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Karabulut, şunları söyledi: “Sayın Başbakana Konya’ya her gelişinde konuyu defalarca hatırlattık. Maliye Bakanımız Sayın Kemal Unakıtan ile görüşmeler yaptık, ancak bir sonuç alamadık. Hastanenin açılmasının önündeki en büyük engel, idari personel kadrolarının açıktan atanma izinlerinin 29 Mayıs 2007 tarihinden bu yana bütün gayretlerimize rağmen Maliye Bakanlığınca verilmemiş olmasıdır. Toplamda 120 milyon YTL’lik dev yatırım boşa bekliyor. Her şey hazır, kadro bekliyoruz.”

VATAN
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 09:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?