6
Mayıs
2024
Pazertesi
KONYA

123 öğrenci Çanakkale yolunda

ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE GEZİSİNE UĞURLANDI

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale'ye gönderilen 123 öğrenci, İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'nden törenle uğurlandı.

Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı'nın da konser verdiği uğurlama törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çanakkale'ye giden çocukların Konya halkının selamlarını da götürdüklerini belirtti. Çanakkale'nin tarihimizde çok önemli bir yer tuttuğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Çanakkale'de şehit olup isimleri Konya'daki İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'nde yazılı olan Konyalı şehitlerimiz var. Çocuklarımız, burada hatıralarını yad ettiğimiz aziz şehitlerimize bizlerin de selamlarını ve minnet duygularını iletecekler. Orada; vatan için, millet için can veren Trakya'dan, Konya'dan, Erzurum'dan, Diyarbakır'dan, Hakkari'den, Van'dan, ülkemizin dört bir yanından şehitlerimiz yatıyor. Bu vatanın harcını onlar kanlarıyla kardılar. Bizlere bu vatanı emanet ettiler. Bizim görevimiz de onların bu miraslarına sonuna kadar sahip çıkmaktır” dedi.

Çanakkale'ye giden öğrencilerin hayatları boyunca önemli bir hatırayı taşıyacaklarını vurgulayan Başkan Akyürek, kafileye hayırlı yoluculuklar diledi.

Konuşmanın ardından, Konya'daki çeşitli okullardan 123 öğrenci ve görevlilerden oluşan 3 otobüslük kafile, Başkan Akyürek ve aileleri tarafından dualar eşliğinde Çanakkale'ye uğurlandı.

ÖĞRENCİLER ÇANAKKALE GEZİSİNE UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 11:57:04
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 14:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?